Λεφτά στη Μίνωος δεν υπάρχουν… Σε όποιον δεν αρέσει φεύγει!

Αναδημοσίευση από τη σελίδα των Zoornalistas.  

H ιστορία επαναλαμβάνεται στην Ελευθεροτυπία

Τελικά οι εξελίξεις στη Μίνωος δεν είναι μόνο άκρως ανησυχητικές αλλά και άκρως απογοητευτικές με την  εργοδοσία της Ελευθεροτυπίας να αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων.

«Δεν υπάρχει χρήμα και σε όποιον δεν αρέσει μπορεί να φύγει. Μέχρι την Τετάρτη όσοι θέλουν  να αποχωρήσουν θα πρέπει να το δηλώσουν»! Αυτό είπε, μέσες άκρες, ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας Χάρης Οικονομόπουλος στη συνέλευση των εργαζομένων της Μίνωος και απογοήτευσε ακόμη και τους (ελάχιστους)  υποστηρικτές του.

Στη συνέλευση ο Οικονομόπουλος (δίνοντας συνέχεια του πολέμου του με τον Παναγόπουλο) είπε ότι ξεγελάστηκε από τις «παράλογες εκτιμήσεις» της διεύθυνσης για 17.000 φύλλα καθημερινή κυκλοφορία και 50.000 φύλλα κυριακάτικη, οπότε δεν θα είχε καν ανάγκη τη διαφήμιση…

Ο δικηγόρος-εκδοτης σκεφτόταν (κι ακόμη το σκέφτεται)  να διακόψει λέει την ημερήσια έκδοση..

αλλά σε πρώτη φάση θα προχωρήσει (κι αυτός) σε «αναδιάρθρωση».

Ετσι, εντελώς εκβιαστικά έδωσε… διορία μέχρι την Τετάρτη σε όποιον θέλει να αποχωρήσει να το δηλώσει «για να ξέρουμε τι γίνεται και να συνεχίσουμε με τους υπόλοιπους». Αυτούς που θα φύγουν είπε ότι θα τους πληρώσει κάποια στιγμή από τα εσοδα(;) της εφημερίδας, ενώ για αυτούς που θα μείνουν δεν εδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα!..

Ερωτηθείς συγκεκριμένα  για τους δύο μήνες που οφείλει στους εργαζόμενους και για το αν υπάρχει καμμιά εγγύηση ότι θα εξοφληθούν απάντησε κυνικά ότι «δεν ζούμε σε κόσμο εγγυήσεων»… Κι ύστερα από όλα αυτά τα ωραία ο εκδότης την «έκανε» με ελαφρά πηδηματάκια….

Ακολούθησε συνέλευση με διάφορα «πάρε-δώσε», η οποία εν τέλει αποφάσισε να δώσει διορία ως την Πέμπτη στον Οικονομόπουλο για να δώσει έναν μισθό, να καταθέσει χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των υπολοίπων χρεωστούμενων,  να πει στους εργαζομενους πώς θα πληρώσει αυτούς που θα φύγουν και για να διευκρινήσει τι σκέφτεται για την πορεία της εφημερίδας.

Αν δεν κάνει τίποτε από αυτά, την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε νέα συνέλευση θα συζητήσουν για απεργία

Στη συνέλευση υπήρξε και πρόταση για απεργία από αύριο Τρίτη αλλά κάποιοι αντέτειναν ότι η απεργία στην παρούσα φάση εξυπηρετεί τα αφεντικά και υπάρχει κίνδυνος να απαξιώσει την επαγγελματική οντότητα και τον τίτλο της Ελευθεροτυπίας…

 

Υ.Γ: Τελικά εκείνο το σπίτι που έλεγε ο Οικονομόπουλος, το πούλησε; ‘Η περιμένει πρώτα να ανέβουν οι τιμές;

 

ΥΓ1: Με ερασιτεχνισμούς και από τα καφέ του Κολωνακίου, δεν διοικείται εφημερίδα…

Απάντηση