Ένας «σαμαρικός» και ένα μοντέλο μαζί με τον Καμμένο


Πείστηκε τελικώς ο Χρήστος Ζώης και η Έλενα Κουντουρά και υπέγραψαν δημοσίως την προσχώρησή τους στους Ανεξάρτητους Έλληνες, το νέο κόμμα του Πάνου Καμμένου. Μαζί τους υπέγραψαν και οι Παναγιώτης Μελάς, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Σπύρος Γαληνός και Τσαμπίκα Ιατρίδη.

Ο μεν Χρήστος Ζώης υπήρξε στενός συνεργάτης και φίλος του Αντώνη Σαμαρά, που έδωσε «μάχη» για την εσωκομματική επικράτηση του σημερινού προέδρου έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη. Οι δε υπόλοιποι βουλευτές είπαν «όχι» στη φιλομνημονιακή στροφή της ΝΔ και έθεσαν εαυτούς εκτός κόμματος, όπως θα έλεγε και ο Παγουρόπουλος.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που στέλνει ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Τέρενς Κουίκ, «οι σχετικές δηλώσεις προσχώρησης υπογράφηκαν στην αίθουσα υποδοχής των πολιτών,στα κεντρικά γραφεία του κόμματος,μέσα σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα. Παρόντες ο Πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος και δεκάδες νέοι άνθρωποι που ήλθαν και εκείνοι να προσυπογράψουν την Ιδρυτική Διακήρυξη και να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής στα ψηφοδέλτια της νίκης για την απελευθέρωση της ΕΛΛΑΔΑΣ».

Δηλωτικό της φυσιογνωμίας του νέου κόμματος ότι στις 160 λέξεις του προαναφερθέντος δελτίου Τύπου, υπάρχει τρεις φορές η λέξη «Ελλάδα, και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα. Οι εντυπωσιακές πολιτικές μεταγραφές (από τον κόσμο της πολιτικής και του …μόντελινγκ) μπορεί να δώσουν μια ενθαρρυντική ώθηση στο προσωποπαγές εγχείρημα του Πάνου Καμμένου, ωστόσο η πολιτική του επιρροή στις κάλπες θα κριθεί τόσο από τη συνέπεια και το βάθος της αντιμηνμονιακής του γραμμής, όσο (και ίσως το κυριότερο) από το χρόνο που θα έχει στη διάθεσή του το κούρδισμα ενός εκλογικού μηχανισμού εκ του μηδενός. Δεν αποκλείεται άλλωστε αυτό το μειονέκτημα χρόνου (που ισχύει και για τη Λούκα Κατσέλη, στο πράσινο στρατόπεδο των αντιμνημονιακών) να έγειρε και την πλάστιγγα υπέρ της προκήρυξης εκλογών.

Απάντηση