Ελάτε στη Βουλή… και με το κόκκινο μπαλόνι σας!

Η μοναξιά ενός κόκκινου μπαλονιά σε άδεια έδρανα

Δεν αποκλείεται το κόκκινο μπαλόνι το οποίο πήρε μαζί της στα έδρανα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά τη διαδήλωση, να συζητηθεί σε κάποια δελτία των οχτώ περισσότερο από ό,τι η ίδια η γενική απεργία, τα αιτήματά της και η πορεία. Το μπαλόνι αυτό, όπως εξήγησε και η ίδια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαν κι αυτά που κρατούσαν οι απεργοί της Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης, ενώ η παρουσία του προκάλεσε την οξεία αντίδραση της προεδρεύουσας Μαρίας Κόλλια.η οποία λες και απευθύνεται σε μαθήτρια γυμνασίου της έκανε…παρατήρηση να πάρει το μπαλόνι από εκεί και να το βάλει κάτω.

 

cocacola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εμφανώς ενοχλημένη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου άφησε το μπαλόνι της στο διπλανό έδρανο, όμως όταν αργότερα έλαβε τον λόγο, αναφέρθηκε στην αντιπρόεδρο της Βουλής και την εγκάλεσε, λέγοντάς της: «Ζήτησε να εξαφανιστεί το κόκκινο μπαλόνι, σύμβολο του αγώνα των εργαζομένων της γνωστής πολυεθνικής, όπως κάποιοι θέλουν να εξαφανιστούν αυτά τα κορμιά που πέφτουν στον βωμό του κέρδους και να κρύψουμε τον αγώνα τους».

Πριν όμως ασχοληθούμε με το αν είχε ή δεν είχε νόημα αυτό το κόκκινο μπαλόνι, με το αν έθιγε ή δεν έθιγε την ιερότητα του χώρου, ας προσέξουμε στις φωτογραφίες και τα βίντεο από την σημερινή Ολομέλεια κάτι άλλο, πολύ πιο αποκαλυπτικό: το άδειο. Τα άδεια καθίσματα αποκαλύπτουν πολύ περισσότερα για το πώς λειτουργεί το Κοινοβούλιο απ’ ό,τι οι δηλώσεις της κυρίας προεδρεύουσας

Επομένως, ο πρόεδρος της Βουλής θα πρέπει να απευθύνει έκκληση στους  βουλευτές, περίπου όπως είχε κάνει πριν από χρόνια ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, λέγοντας, απευθυνόμενος στους νέους (ελάτε στην εκκλησία και με το σκουλαρίκι σας): «Ελάτε στη Βουλή και με το κόκκινο μπαλόνι σας».

‘Ισως στον Κανονισμό της Βουλής, να πρέπει να προστεθεί διάταξη που να απαγορεύει, εκτός από τα τι-σερτ σαν κι αυτό που φορούσε η Ραχήλ Μακρή, τα κόκκινα μπαλόνια, τα ροζ γάντια των καθαριστριών και ό,τι θυμίζει, έστω και αμυδρά εργατικούς αγώνες.

 

 

Απάντηση