Η Ζωή τραβάει την κατηφόρα

«Καβγάδες στο μέτωπο της δραχμής: Δέσποινα Κουτσούμπα Vs Ζωής Κωνσταντοπούλου» ήταν ο τίτλος της μεταπασοκικής εφημερίδας Athens Voice, ενώ άλλα κίτρινα ΜΜΕ έκαναν λόγο για «μαλλιοτραβήγματα».

Δεν πήρα χαμπάρι. Τι έγινε;

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του κόμματος Διαμαντής Καραναστάσης, κατήγγειλαν «απόπειρα εξαγοράς» συνεργάτη τους, του λυρικού τραγουδιστή Αντώνη Σιγάλα. Όπως διευκρίνισε η Δέσποινα, η γνωριμία της με τον Αντώνη Σιγάλα προηγείται κατά πολύ της συνεργασίας του τελευταίου με την Πλεύση Ελευθερίας.

Η «απόπειρα» υποτίθεται έγινε… μέσω facebook από την περιφερειακή σύμβουλο Αττικής (με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) Δέσποινα Κουτσούμπα για λογαριασμό του δημοσιογράφου Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου! Στο στόρι η Ζωή και ο στενός συνεργάτης της μπλέκουν, για τους δικούς τους λόγους, και τον σύζυγο της Δέσποινας Κουτσούμπα Παναγιώτη Σωτήρη εξαιτίας της επαγγελματικής του σχέσης με το Unfollow και το περιοδικό Report που εκδίδει ο Λ. Χαραλαμπόπουλος.

Τι αλήθεια έγινε;

Στις 13 Νοέμβρη 2016 η Δέσποινα Κουτσούμπα μέσω των προσωπικών μηνυμάτων του facebook ζήτησε από τον Αντώνη Σιγάλα,  αν μπορεί να παραδώσει ιδιαίτερα μαθήματα ορθοφωνίας στον φίλο της Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο. Η Δέσποινα μετά τις συκοφαντικές αναρτήσεις ανέβασε ολόκληρο το διάλογο για να δείξει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει και να μπορέσει να βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματα του.

 

Δεν ακούγεται τόσο τρομερό. Υπάρχει όμως περίπτωση να ήταν πρόσχημα τα μαθήματα ορθοφωνίας;

Η προσφορά εργασίας στην περίεργη εποχή μας μπορεί να εξεταστεί αν αποτελεί μέσο εξαγοράς σε ιδιαίτερες περιπτώσεις (π.χ ένας διορισμός σε μια καλά αμειβόμενη θέση με κάποιες προοπτικές). Είναι δύσκολο όμως να πιστέψει κανείς ότι μερικά μαθήματα ορθοφωνίας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απόπειρα εξαγοράς. Αυτό θα συνιστούσε παγκόσμια πρωτοτυπία! Ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος εξάλλου είχε έναν πολύ πειστικό λόγο να επιθυμεί μαθήματα ορθοφωνίας καθώς από τις αρχές του 2017 θα ξεκινούσε ραδιοφωνική εκπομπή στον ραδιοφωνικό όμιλο του κ. Μαρινάκη. Από την άλλη, δεν είχε τίποτα να κερδίσει εξαγοράζοντας έναν άσημο συνεργάτη της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η πιο απλή απάντηση στις περισσότερες περιπτώσεις είναι και η σωστή. Χρειάζεται να προχωρήσει κανείς σε αρκετά λογικά άλματα για να θεωρήσει ότι οι συκοφαντικές κατηγορίες έχουν κάποια βάση.

Η συνομιλία για μαθήματα ορθοφωνίας στο facebook έγινε στις αρχές Νοέμβρη. Γιατί η Ζωή επέλεξε να προχωρήσει στην «καταγγελία» τώρα;

Η καλή -αλλά και η κακή- καπετάνισσα στη φουρτούνα φαίνεται. Και η Ζωή αποδεικνύεται λίγη στην τρικυμία Αυτό που έγινε είναι ότι η πλειονότητα της νεολαίας της Πλεύσης Ελευθερίας ανακοίνωσε την αποχώρηση της από το κόμμα. Άλλοι νεολαίοι απομακρύνθηκαν.

«Οι εργαζόμενοι του κόμματος εργάζονταν στο κόμμα σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα», καταγγέλλει το πρώην στέλεχος της νεολαίας Μιχάλης Κριθαρίδης που αναφέρει συγκεκριμένα για υποχρεωτική παρακράτηση υπέρ του κόμματος «υπερωριών και εξόδων κίνησης». Επίσης η καταγγελία μιλά για αντιδημοκρατική συμπεριφορά της ηγετικής ομάδας: «Προσωπικά ντρέπομαι που στήριξα αυτό το πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνο, ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό μόρφωμα. Που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, τις αξίες και τους αγώνες της», καταλήγει.

Όπως καταγγέλλουν οι νεολαίοι που αποχώρησαν, η νέα ηγεσία του κόμματος Κωνσταντοπούλου, αντί να συζητήσει μαζί τους, προχώρησε αμέσως στον αποκλεισμό-μπλοκάρισμα των λογαριασμών τους σε facebook και twitter.

Η Ζωή και οι συνεργάτες της αντί να απαντήσουν με επιχειρήματα στις σοβαρότατες καταγγελίες των παιδιών προτίμησαν να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα. Έτσι προχώρησαν σε μια «αποκάλυψη»- πυροτέχνημα. αυτής της απίθανης ιστορία εξαγοράς.  Μικρή σημασία έχει αν η δημοσιοποίηση της λεγόμενης απόπειρας εξαγοράς με μαθήματα σολφέζ προηγήθηκε μια μέρα της δημοσιοποίησης επώνυμων καταγγελιών από τη νεολαία, η κρίση στην οποία είχε διαφανεί δύο βδομάδες πριν.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θεωρεί ότι το σύστημα εξακολουθεί να την πολεμά και την θεωρεί επικίνδυνη. Και όμως δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί ΜΜΕ όπως το Σκάι της προσφέρει τόσο απλόχερα βήμα. Σύμφωνα με την επέκταση της λογικής της Πλεύσης, το κόμμα-πολιορκημένο φρούριο δέχεται επίθεση από οργανωμένα συμφέροντα και όσοι συνεργάτες της στρέφονται εναντίον της φοβήθηκαν, «πιάστηκαν» ή «εξαγοράστηκαν» από τον εχθρό!

Όπως εύστοχα έγραψε ο Παναγιώτης Σωτήρης: H ανάρτηση του κ. Καραναστάση είναι μια φαντασιόπληκτη αλλά συκοφαντική απόπειρα να τεκμηριωθεί μια συνωμοσία {….} απόπειρα που γεννά θλίψη για το μέγεθος των ανυπόστατων ψευδών που περιλαμβάνει, αλλά και για τη σχεδόν αρρωστημένη αναζήτηση «συνωμοτών».

«Χαραλαμπόπουλος, Κουτσούμπα και Σωτήρης αναμείχθηκαν σε μια προσπάθεια υπονόμευσης της Πλεύσης. Στην αρχή προσπάθησαν να διεισδύσουν και στη συνέχεια αποδεδειγμένα και με ντοκουμέντα εξαγόρασαν συνεργάτες μου. Τρεις συνεργάτες μου» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει αυτά τα «ντοκουμέντα».

«Ξέρω, πως είναι άνθρωποι να μετατρέπονται σε κάτι άλλο από αυτό που νόμιζες, δεν θα επιτρέψω αυτό ξανά να συμβεί» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Στη συνέχεια κατήγγειλε και την προσπάθεια «εξαγοράς» τέταρτου συνεργάτη της μέσω των… μαθημάτων φωνητικής.

Στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου χρησιμοποίησε και βαριές εκφράσεις, όπως «λαμόγια», απαράδεκτες για μια πολιτικό που αν μη τι άλλο γνωρίζει τον «νομικό πολιτισμό». Αναρωτιέται επίσης κανείς πώς η Δέσποινα Κουτσούμπα και ο Παναγιώτης Σωτήρης επιχείρησαν να «διεισδύσουν» στο κόμμα της. Συνομιλώντας (η Δέσποινα) με τον κ. Σιγάλα και μεσολαβώντας για κάποια μαθήματα ορθοφωνίας για λογαριασμό ενός φίλου τους; Μα πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κανείς για να επιχειρήσει να εξαγοράσει κάποιον μέσω λίγων μαθημάτων ορθοφωνία, σκι ή ιππασίας;

Στην απάντηση του Unfollow μαθαίνουμε ότι η Ζ. Κωνστνατοπούλου στο παρελθόν είχε πρόσφερει -περισσότερες από μια φορές- σημαντικές θέσεις τόσο στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο όσο και στον Αυγουστίνο Ζενάκο, όπως τη διεύθυνση του Γραφείου Τύπου της Βουλής και τη διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού της. Σύμφωνα με τη λογική της Πλεύσης ήταν μήπως και αυτό απόπειρα εξαγοράς;

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Πλεύση προς τα απόνερα της αστικής πολιτικής»

H πρόσφατη επίθεση της Ζ. Κωνσταντοπούλου ενάντια στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προσωπικά κατά του στελέχους της και περιφερειακής συμβούλου Αττικής Δέσποινας Κουτσούμπα, που ξεκίνησε στις 30/12/2016 και κορυφώθηκε σήμερα από τα φιλόξενα για αυτήν μικρόφωνα του γνωστού… αντιμνημονιακού (!) σταθμού ΣΚΑΪ, αποτελεί μία μεγάλη και οριστική απόδειξη της πολιτικής κατρακύλας της Πλεύσης Ελευθερίας και της ίδιας της Ζ. Κωνσταντοπούλου προσωπικά.

Αυτά σημειώνει μεταξύ άλλων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωση της.

Το θέμα της συνεργασίας της ομάδας του περιοδικού Unfollow με τον όμιλο Μαρινάκη (που τέθηκε στη συζήτηση)  θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έμμεση εξαγορά;

Όταν ένα περιοδικό που έχει σημαία του τον πόλεμο κατά της διαπλοκής και των «ανίκητων ολιγαρχών» μπαίνει στο μισθολόγιο του πιο ισχυρού εξ αυτών οπωσδήποτε δημιουργείται μια πολύ σοβαρή αντίφαση.

Αυτή όμως είναι μια άλλη συζήτηση.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΑΝΤΖΗΣ

Απάντηση