Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ένας Ιαβέρης με ταγέρ;

Θόδωρος Πάγκαλος: Ένας γάιδαρος με μπουρνούζι;

«Θηλυκό Ιαβέρη» αποκάλεσε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Ευ. Βενιζέλος. Αυτό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ. Άστοχος ο χαρακτηρισμός, αφού αυτό σημαίνει ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται με τον άδικα κατατρεγμένο Γιάννη Αγιάννη και η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ με τον γραφειοκράτη αστυνομικό που δρα εν ονόματι του νόμου και της τάξης αλλά στην πραγματικότητα το έχει πάρει προσωπικά και τρέφει άσβεστο μίσος για τον ασύλληπτο δραπέτη, τον Jean Valjean, που οι περιπέτειές του ξεκίνησαν όταν έκλεψε μια φραντζόλα ψωμί επειδή πεινούσε. Άραγε οι κυβερνητικοί Γιάννηδες Αγιάννηδες κατηγορούνται άδικα ότι έκλεψαν ολόκληρο το φούρνο και το εργοστάσιο αλευροποιίας;

Ένας Ιαβέρης με ταγέρ, λοιπόν, η κυρία Κωνσταντοπούλου. Επιπλέον, ο Ιαβέρης δεν διαθέτει χιούμορ, σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο: «Είστε από τη σπάνια περίπτωση ανθρώπου χωρίς καμία αίσθηση του χιούμορ. Αυτό καταντά τρομακτικό. Η πλήρης απώλεια καταντά τρομακτική». Και η απάντηση που έλαβε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν: «Πάντως απώλεια της λίστας Λαγκάρντ δεν έχω».

Ας σοβαρευτούμε. Είναι αλήθεια ότι τα πρακτικά αυτής της συνεδρίασης πρόσφεραν πλούσιο υλικό για τους επιθεωρησιογράφους και τους τουιτερογράφους. Κάποιοι μίλησαν για το «ξεκατίνιασμα» της Βουλής κι εξέφρασαν την αποστροφή τους για την κατάντια, για το χαμηλό επίπεδο του κοινοβουλευτικού λόγου και διαλόγου. Αντίθετα, το άρθρο του Γ. Πρετεντέρη περί «Ζωής Κασιδιάρη» πρέπει να θεωρηθεί υψηλό δείγμα δημοσιογραφικού ύφους.

Στην πραγματικότητα, σε χαμηλό επίπεδο βρίσκεται η ειλικρίνεια και η επιθυμία της κυβερνητικής εξουσίας να αποκαλυφθεί η αλήθεια γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ. Το «ξεκατίνιασμα» ήταν προσχεδιασμένο και σκηνοθετημένο, ώστε το βάρος να δοθεί στη «σκηνική παρουσία» και όχι στην ουσία. Η υποκρισία των αγανακτισμένων για το χαμηλό επίπεδο μάς θυμίζει τον Χάρρυ Κλυνν: «Αγάπη μου, χειρίζεσαι τέλεια τη γλώσσα…»

Υ.Γ. Πάντως, ο Θόδωρος Πάγκαλος ΔΕΝ είναι ένας γάιδαρος με μπουρνούζι, όπως τον αποκάλεσε ένας λουόμενος, απλός πολίτης, στη λίμνη της Βουλιαγμένης. Όπως είπε στην «Ελληνοφρένεια» ο άνθρωπος που είπε τον Θόδωρο γάιδαρο, υπάλληλος σε φαρμακευτική εταιρεία, πέντε περιπολικά και δύο μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας επιστρατεύθηκαν για να συλλάβουν τον άοπλο λουόμενο και να τον οδηγήσουν στο Τμήμα. Και το παράπονό του δεν ήταν η συμπεριφορά των αστυνομικών, που όπως δήλωσε τού φέρθηκαν με ευγένεια, αλλά η αδιαφορία των άλλων λουομένων που παρακολουθούσαν απαθείς τη σύλληψή του! Ίσως αυτό να μη συνέβαινε, πρόσθεσε, αν η σύλληψη είχε γίνει σε μια λαϊκή παραλία και όχι στην ελαφρώς ελιτίστικη λίμνη…

M.T.

Απάντηση