Σαμαράς: Στο Ζάππειο μια μέρα παραπλανούσα (ξανά)

 Ελλάς, Ελλήνων, νοικοκυραίων!

Ψέματα ότι δεν θα κόψει άλλο τους μισθούς και δεν θα βάλει νέους φόρους

 

 

«Οι επιχειρηματίες είναι φίλοι του ελληνικού λαού» κραύγασε ο Αντώνης Σαμαράς σαν νέος «Αρτέμης Μάτσας».  «Πρέπει να μπει τέλος στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς που στιγματίζει τις επιχειρήσεις» συνέχισε. «Θα κάνω την επιχείρηση ανταγωνιστική».  Δεν είπε πως θα το κάνει αυτό πέρα από τη μείωση της φορολόγησής των επιχειρήσεων η οποία θα γίνει με «χρονοκαθυστέρηση».  Ο πιο συνηθισμένος τρόπος πάντως σύμφωνα με τη «φιλελεύθερη ιδεολογία» είναι η μείωση των μισθών, η ελαστικοποίηση της εργασίας και η απελευθέρωση των απολύσεων.

Η κατάρα των σίκουελ που είναι πάντα χειρότερα από το πρωτότυπο στοίχειωσε και το «Ζάππειο ΙΙΙ».  «Κόμπος που δεν λύνεται κόβεται». Με τη μέθοδο του προκρούστη θα προσπαθήσει να βρει έσοδα ο Σαμαράς.  Το πρόβλημα είναι ότι ο αρχηγός της Ν.Δ έχει ήδη υπογράψει για τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει η Ελλάδα μέχρι το 2020. Οπότε το Ζάππειο δεν είναι  παρά μια προεκλογική παράσταση όπου ο Σαμαράς συνειδητά λέει ψέματα στον ελληνικό λαό (με την ανοχή της τρόικας) με στόχο να συσπειρώσει την εκλογική του βάση. «Αποκατάσταση των ΄χαμηλών συντάξεων» είναι η πιο εντυπωσιακή υπόσχεση η οποία πάντως δεν θα υλοποιηθεί σε καμία περίπτωση. Ο Σαμαράς υπόσχεται ότι θα βρει «ισοδύναμα μέτρα» μέσα από μείωση της σπατάλης και αύξηση φόρων στο τζόγο κτλ όταν όλοι οι οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν ότι οι σημερινοί στόχοι της οικονομίας είναι εντελώς εκτός και πως ετοιμάζονται μειώσεις δαπανών σοκ σε όλα τα σημεία.

Ο Σαμαράς συνέχισε να κοροϊδεύει τον κόσμο ότι δεν κινδυνεύει ο 13ος και 14ος μισθός όταν τα στελέχη της τρόικας θεωρούν ήδη ειλημμένη απόφαση την κατάργηση του.

Είπε χαρακτηριστικά ότι θα ξεπουλήσει (ιδιωτικοποιήσει) οτιδήποτε και αν μπορεί να ξεπουληθεί.  Ακόμα υπόσχεται «φορολογική αμνήστευση» σε όσους δηλώσουν όσα έκρυβαν παίζοντας και με την πρόταση Καρατζαφέρη για νομιμοποίηση μέρους της παραοικονομίας.

Διαβάστε ακόμα γιατί τα περί αλλεπάλληλων εκλογών είναι μια μεγάλη μπλόφα

Απάντηση