Γιώργος Ρωμανός: Αγάπη και περηφάνεια για τον αγώνα του Νίκου

Συνέντευξη τύπου την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 11:30, στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή)

Την αγάπη, περηφάνεια και συμπαράστασή του στο πείσμα, την αγωνιστικότητα και την καθαρότητα του αγώνα του Νίκου Ρωμανού, εξέφρασε ο πατέρας του Γιώργος, ο οποίος είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του παιδιού του. Μιλώντας στην σημερινή εκπομπή (1η Δεκεμβρίου) της «Ελληνοφρένειας» (αφιερωμένη στον απεργό πείνας Νικο Ρωμανό) είπε ότι του επιτρέπουν να δει τον γιό του τώρα που τον έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ μόλις 15 λεπτά, μια φορά την βδομάδα!

Σημείωσε ότι είναι υπεραπλούστευση να βλέπουμε τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, σαν μια συναισθηματική αντίδραση επειδή είδε τον καλύτερο φίλο του να δολοφονείται μπροστά στα μάτια του το Δεκέμβρη του 2008. «Εχει το δικαίωμα να αντισταθεί όταν παραβιάζονται οι ελάχιστες εγγυήσεις που έχουν σχέση με μια δημοκρατική λειτουργία της εξουσίας» σημείωσε. «Βλέπει όλο το κρατικό μόρφωμα να είναι εχθρικό» συμπλήρωσε.

Μίλησε για μια ανοχή της κοινωνίας σε αυτό που συμβαίνει (όχι με την έννοια που την εννοούν αντιδραστικές φωνές όπως ξεκαθάρισε).
Διευκρίνισε ότι προέρχεται από τον ιδεολογικό χώρο της Αριστεράς και πως πιθανόν να στενοχωρήσει κάποιους αλλά πρέπει «να το πει επειδή το ζητάνε οι καιροί» :

 

« Οι αναρχικοί, οι αντιεξουσιαστές και οι αλληλέγγυοι κρατήσαν όλο αυτό τον καιρό ζωντανή μια ιδέα για έναν καλύτερο κόσμο. Πολύ περισσότερο από τον καθένα Αυτό θα πρέπει να το πούμε. Πρέπει να είμαστε τίμιοι και ειλικρινείς απέναντι σε αυτό. Είναι μια πραγματικότητα.»

Στις (ευγενικές είναι αλήθεια) ενστάσεις του Θ. Καλαμούκη ότι ο καθένας αντιστέκεται με διαφορετικό τρόπο, ο Γιώργος Ρωμανός είπε ότι «με αργόσυρτα βήματα και κομματικές σημαίες δεν πάει» και πως βλέπει από τον ελευθεριακό χώρο κυρίως μια διάθεση πραγματικής αντίστασης και «να ξαναφτιάξουμε μαζί κάτι».

 

Την  Τρίτη στο θέατρο Εμπρός οι γονείς των αναρχικών απεργών πείνας Νίκου Ρωμανού και του Γιάννη Μιχαηλίδη θα δώσουν συνέντευξη Τύπου. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου θα γίνει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας και τα αιτήματα των δύο απεργών πείνας από γιατρούς, δικηγόρους και αλληλέγγυους.

 

«Πόσες φορές πρέπει να τιμωρηθεί ένας αναρχικός κρατούμενος επειδή είναι αναρχικός; Στο όνομα ποιών αξιών συνθλίβει ο κρατικός μηχανισμός τους κρατούμενους απεργούς πείνας που διεκδικούν το νόμιμο δικαίωμα της εκπαιδευτικής άδειας; Στο όνομα ποιου πολιτικού συστήματος διαγράφονται οι έγκλειστοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους στη φυλακή; Όταν το νομικό οικοδόμημα της αστικής δημοκρατίας καταρρέει μέσα από τις αντιφάσεις του, τα σώματα των απεργών πείνας ενσαρκώνουν την ήττα του καθεστώτος. Καλούμαστε όλοι να τα στηρίξουμε απέναντι στην εκδικητική στάση της κυβέρνησης απαιτώντας το αυτονόητο»

αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οικογένειες των δύο απεργών πείνας.

 

Απάντηση