Ναυάγιο Σαμαρά στη νέα ΥΕΝΕΔ (βίντεο)

Το ναυάγιο μιας προπαγάνδας

«Ακτινοβολείς απελπισία» θα έλεγε κάποιος… σπλαχνικός φίλος στον Αντώνη Σαμαρά και δεν θα τον άφηνε να προβάλλει αυτό το πρωτοφανές φιάσκο-αυτολιβάνισμα που βάπτισαν συνέντευξη και είδαμε στην τηλεόραση της ΥΕΝΕΔ-ΝΕΡΙΤ.  

«Κανένας Έλληνας δεν θέλει εκλογές, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!». Έτσι είπε ο Σαμαράς, στη συνέντευξη που έδωσε πριν λίγο στη ΝΕΡΙΤ. Κανονικά, έπρεπε να πει «κανένας δημοσιογράφος [της ΝΕΡΙΤ, του Μega, του ΑΝΤ1, της Καθημερινής, του Βήματος κ.λπ.] δεν θέλει εκλογές».  Μήπως σύμφωνα με τη λογική Σαμαρά όσοι θέλουν να ξεκουμπιστεί αυτός και η κυβέρνησή του μια ώρα αρχύτερα δεν είναι Έλληνες; 

Εξάλλου, σε μια από τις «σκληρές» ερωτήσεις του, ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων το είπε καθαρά: αυτές τις μέρες (τις γιορτινές) που μιλήσαμε με πολύ κόσμο, καταλάβαμε ότι κανένας δεν θέλει εκλογές.

Διόλου τυχαία, ο Σαμαράς στο τέλος της συνέντευξης ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους και έκανε ο ίδιος την αποφώνηση αντί να συμβεί το αντίθετο ως είθισται.

Καταστροφολογία και υποσχέσεις: «Θανάσιμος κίνδυνος» (αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ). Βούρκος, λάσπη, λαϊκισμός, συκοφαντίες που δεν έχει ξαναζήσει ο τόπος, έλεγε και ξανάλεγε ο Σαμαράς.

 

Στο κλίμα της «συνέντευξης» Σαμαρά και το σημερινό ιστορικό εξώφυλλο-μνημείο κινδυνολογίας της εφημερίδας Τα Νέα
Στο κλίμα της «συνέντευξης» Σαμαρά και το σημερινό ιστορικό εξώφυλλο-μνημείο κινδυνολογίας της εφημερίδας Τα Νέα

Ο χαρακτηρισμός «ηλίθιος», που απέδωσε ο Σαμαράς στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει… ίχνος λαϊκισμού. Ωστόσο, ο Σαμαράς είναι πρόθυμος να βάλει στην κυβέρνηση όσους έχουν «ευρωπαϊκό προσανατολισμό» (λαμπρό κριτήριο υπουργοποίησης…) Ο θρίαμβος του αόριστου χρόνου. Ο λαός «μάτωσε», «έκανε θυσίες», «έκανε υπομονή»: όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα ΔΕΝ ματώνει, ΔΕΝ υποφέρει. Μάλιστα ανακοίνωσε πως οι θυσίες πέντε ετών μπορεί να τιναχτούν στον αέρα σε μια μόλις μέρα! Προφανώς η «ιστορία επιτυχίας» και η ανάπτυξη του χλέμπουρα που ανακοίνωσε δεν είναι παρά ένας πύργος από τραπουλόχαρτα.Κανείς από τους δύο δημοσιογράφους δεν μίλησε για το τι τραβάει ο λαός ΣΗΜΕΡΑ όχι το τι τράβηξε μέσα στη μνημονιακή πενταετία (ανεργία, ξεχαρβάλωμα δημόσιας υγείας, μισθοί πείνας). Λες και αφήσαμε όλα τα βάσανα, όλη τη στέρηση πίσω μας. Όμως τι σόι θυσίες είναι αυτές που, σύμφωνα με τον Σαμαρά, θα ακυρωθούν μέσα σε μία μόνο μέρα; Θυσίες χτισμένες στην άμμο είναι αυτές που αρκεί η προκήρυξη εκλογών για να πάνε στράφι…

Άλλη μια σκληρή ερώτηση: Σύμφωνα με τους φωστήρες της ΥΕΝΕΔ-ΝΕΡΙΤ, το μόνο παράπονο που έχει ο λαός έχει σχέση με το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων. Αργείτε, κύριε πρωθυπουργέ, αργείτε πολύ. Κόψτε μας γρήγορα τις επικουρικές συντάξεις ν’ ανασάνουμε!

Και αν γίνουν εκλογές; Εμένα «με βολεύει» να γίνουν τώρα εκλογές, είπε τρεις φορές ο Σαμαράς. Γιατί η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ εκμηδενίζεται και γιατί δεν το πιστεύει απλώς ότι θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά το ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ τρίβοντας μάλιστα τα δάκτυλα του σαν να ετοιμάζεται να κάνει κάποιο μαγικό τρικ. Πώς να μην το αισθάνεται όταν βρίσκεται στο τόσο φιλικό περιβάλλον της ΝΕΡΙΤ;   Έτσι είναι, αν έτσι αισθάνεσαι…

Αντιστροφή του δόγματος Μπους (όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας). Ο Σαμαράς είπε ότι όποιος δεν είναι μαζί του, όποιος δεν ψηφίσει τον Δήμα, είναι με το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένος, κλείνοντας έτσι το μάτι σε όλους τους προερχόμενους από τη Δεξιά βουλευτές ακόμα και στους μετανοημένους Χρυσαυγίτες.

Τι τις θέλει τις παρομοιώσεις με το καράβι ο Σαμαράς; (Εκλογές πρέπει να γίνουν μόνο όταν «το πλοίο δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι το ήρεμο».) Για καράβι, για το ταξίδι του Οδυσσέα μιλούσε και ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010, όταν από το Καστελόριζο ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα έμπαινε στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ – και είδαμε πώς ναυάγησε ο τότε πρωθυπουργός.

 

Απάντηση