Νέος άγριος ξυλοδαρμός μετανάστη από αστυνομικούς

Καταγγέλουν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κυψέλης

Η αστυνομική βία εντείνεται και η αστική δημοκρατία αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπό της

Η φωτογραφία είναι από άλλο περιστατικό, παρόμοιας όμως κτηνωδίας

Αναλυτικά η καταγγελία: 


Δύο ημέρες πριν τις εκλογές διάλεξαν οι αστυνομικές δυνάμεις να δώσουν «δυναμικό παρών» και στη δική μας γειτονιά, στη Φωκίωνος Νέγρη. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 3 Μαΐου στις 6.30 περίπου το απόγευμα, τριμελής πεζή περιπολία αστυνομικών ξυλοκόπησε άγρια μετανάστη την ώρα που καθόταν σε παγκάκι μαζί με φίλους του, αφού προηγουμένως τον έσυραν σε διπλανό δρομάκι. Το επεισόδιο παρακολούθησαν εμβρόντητοι κάτοικοι της Φ. Νέγρη και περαστικοί. Ο μετανάστης μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από τις δυνάμεις καταστολής εγκαταλείφθηκε αναίσθητος στο διπλανό στενό, και στη  συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά από πρωτοβουλία των κατοίκων. Αυτόπτες μάρτυρες μαζί με μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που βρέθηκαν στην Φ. Νέγρη μοιράζοντας εκλογικό υλικό, κατήγγειλαν το συμβάν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης.
 
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου δείχνει καθημερινά το αυταρχικό και ρατσιστικό της πρόσωπο: διαρκώς επιχειρήσεις «σκούπα» σε όλη την Αθήνα, επιθέσεις σε μετανάστες στις γειτονιές. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτίθενται με βίαιο τρόπο σε μετανάστες εντός και εκτός αστυνομικών τμημάτων. Η αστυνομική βία εντείνεται και η αστική δημοκρατία αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπό της.
 
Η πραγματικότητα της διαβόητης επιχείρησης «νόμου, τάξης και Ασφάλειας» του Χρυσοχοΐδη στο κέντρο της Αθήνας είναι η κλιμάκωση της αστυνομικής βαρβαρότητας σπέρνοντας τον τρόμο κατά των μεταναστών και ανοίγοντας την πόρτα στις φασιστικές συμμορίες να προχωράνε σε πογκρόμ. Θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν για τους πραγματικούς ένοχους για την υποβάθμιση της ζωής μας στοχοποιώντας τους μετανάστες. Οι γειτονιές δεν έχουν ανάγκη από αστυνόμευση αλλά από καλύτερες δημοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες, άνοιγμα τωΦν κλειστών δημοτικών ιατρείων. Τις θέλουμε ζωντανά κύτταρα αγώνα και αλληλεγγύης για να ανατρέψουμε τις πολιτικές της φτώχειας που ρημάζουν τις ζωές μας με την ανεργία, τα χαράτσια, με τις περικοπές των μισθών.
 
Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές δυνάμεις που επιτέθηκαν στο μετανάστη, καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που εντείνει τη βία και την τρομοκρατία κατά μεταναστών. Η πολιτική του ρατσισμού, της βίας και της καταστολής  θα λάβει την απάντησή της από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, την νεολαία μέσα από τους καθημερινούς αγώνες τους και μετά τις 6 Μάη.
 
Δεν θα επιτρέψουμε άλλη μία συγκάλυψη των εγκλημάτων από τους πραιτοριανούς της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου
 
 
Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κυψέλης

Απάντηση