Ξυλοδαρμός δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ

 

«Είχα Άγιο»! δήλωσε ο δημοσιογράφος για το πως γλύτωσε από τα χειρότερα στην τραμπούκικη επίθεση.

Είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη η καταδίκη του ξυλοδαρμού του Κωνσταντίνου Μπογδάνου τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Εξάρχεια. Τρεις τύποι του επιτέθηκαν πισώπλατα, τον έριξαν στο πεζοδρόμι  και τον έσυραν για καμιά πενηνταριά μέτρα, χτυπώντας και βρίζοντάς τον μέχρι που τον άφησαν αιμόφυρτο. Ο δημοσιογράφος, που έχει ραδιοφωνική εκπομπή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και είναι συμπαρουσιαστής σε μεσημεριανή εκπομπή του καναλιού, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου διαπιστώθηκαν μώλωπες και εκδορές στο σώμα και στο κεφάλι και κάταγμα στο χέρι.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, ο δημοσιογράφος είπε ότι άκουσε τους τραμπούκους να αναφέρονται στον ΣΚΑΪ και στο μνημόνιο, όμως δεν άκουσε ούτε μία φορά να λένε το όνομά του –σημάδι ότι ο Κ. Μπογδάνος «τιμωρήθηκε» για τη δημοσιογραφική του ιδιότητα και για το συγκεκριμένο μέσο στο οποίο εργάζεται και όχι για τις προσωπικές πολιτικές απόψεις του.

Μέρχι στιγμής τα σχόλια στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ περιστρέφονται γύρω από το αν οι επιτιθέμενοι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό, στον ακροαριστερό ή στον χρυσαυγίτικο χώρο και, ανάλογα με το πόρισμα του καθενός, προκύπτουν και οι τοποθετήσεις. Πάντως, άλλο η διαφωνία με την πολιτική γραμμή ενός ΜΜΕ και άλλο η έκφραση αυτής της διαφωνίας με γκαγκστερικούς, μαφιόζικους όρους.  Τα φερέφωνα του συστήματος ήδη προσπαθούν να αξιοποιήσουν την απαράδεκτη ενέργεια προς όφελος τους, θολώνοντας τα νερά.

Τρεις μέρες μετά τις εκλογές, ο συνειρμός με το περιβόητο «εγέρθητι» είναι αναπόφευκτος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ανεγκεφαλίτιδα και η βαρβαρότητα είναι ιδιότητες μόνο των ακροδεξιών.

One thought on “Ξυλοδαρμός δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: