Όταν ο Χρυσοχοϊδης δικαιολογεί τα νεοναζιστικά πογκρόμ

To ήθος της δημοσιογραφίας του Alpha, της δημοσιογραφίας της Χρυσής Αυγής που «καθάρισε την πλατεία»  

 Χρυσοχοϊδης: «Δεν θα χρειαζόταν, (να βαράει μετανάστες), η Χρυσή Αυγή αν η αστυνομία έκανε καλά τη δουλειά της»!!

 

Ολα τα λεφτά το χαμόγελο του δημοσιογράφου Σρόιτερ όταν ο σεκιουριτάς αποκαλύπτει μπροστά στον "προβληματισμένο" υπουργό ότι η Χρυσή Αυγή "καθάρισε την πλατεία" και όχι η αστυνομία

Με όλες τους τις δυνάμεις επιχειρούν οι δυνάμεις του συστήματος να διαμορφώσουν ένα σκηνικό μετατόπισης της προεκλογικής ατζέντας στο ακροδεξιό τμήμα του φάσματος πάνω σε θέματα όπως: «μετανάστευση, ασφάλεια, αστυνόμευση». Παράλληλα η φιλολογία των κυρίαρχων κύκλων περί «συνάντησης των άκρων» και γενικά περί «ακροκινούμενων ομάδων» μια μεθοδολογία που το FBI εφάρμοσε με επιστημονικό τρόπο, προβάλλεται διαρκώς από το σύνολο του «μαύρου μετώπου» από τον Ανδριανόπουλο και τον Πρετεντέρη μέχρι τον Ψαριανό και τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Μήπως όμως η συνάντηση των άκρων δεν γίνεται μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς αλλά μεταξύ της νεοναζιστικής ακροδεξιάς και του νεοφιλελεύθερου κυρίαρχου τμήματος;

 

Αυτά που ενώνουν στην πραγματικότητα Χρυσή Αυγή, Χρυσοχοϊδη και Καμίνη είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν:

 

  1. Για την οικονομική εξαθλίωση και την εγκληματικότητα δαιμονοποιούν συστηματικά τους μετανάστες ώστε να συγκαλύψουν την πραγματική ρίζα της οικονομικής κρίσης που είναι η πολιτική που υπηρετούν.
  2. Για την κατάσταση στο κέντρο και τα μαγαζιά που κλείνουν δεν φταίνε τα μέτρα λιτότητας και τα μνημόνια αλλά οι διαδηλωτές που κλείνουν τους δρόμους και εμποδίζουν τάχα την εμπορική κίνηση! (Το ερώτημα γιατί στις συνοικίες που δεν γίνονται πορείες έχουμε ακόμα περισσότερα λουκέτα ακόμα περιμένει απάντηση).
  3. Είναι όλοι τους ενάντια στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις. Καμίνης-Χρυσοχοϊδης δήθεν γιατί εμποδίζουν την παραγωγική δραστηριότητα» και οι νεοναζί γιατί τάχα οι απεργίες είναι που «στέλνουν τα εργοστάσια στο εξωτερικό»
  4. Συμφωνούν ότι η λύση στην εγκληματικότητα δεν είναι η καταπολέμηση της φτώχειας αλλά η περισσότερη αστυνόμευση είτε με ένστολους , είτε με παρακρατικούς τραμπούκους (πολιτοφυλακή)

 Η Χρυσή Αυγή είναι σύμπτωμα κρίσης του συστήματος και παράλληλα ακονισμένο όπλο του.

Στην προσπάθεια μετατόπισης της ατζέντας στο θέμα «ασφάλεια» ο Αντώνης Σρόιτερ, ο Alpha και άλλα κανάλια κάνουν ότι μπορούν. Ο Α. Σρόιτερ πηγαίνει μαζί με το Μ. Χρυσοχοϊδη για «αυτοψία» στην πλατεία Αττικής. Εκεί βρίσκονται κάτι σεκιουριτάδες με τους οποίους  είχε συνεννοηθεί ο δημοσιογράφος από πριν. «Η Χρυσή Αυγή καθάρισε την πλατεία όχι η αστυνομία» δηλώνει ευθαρσώς και επιδοκιμαστικά ο σεκιουριτάς μπροστά στον υπουργό και το δημοσιογράφο που υπερθεματίζει. Ο υπουργός παριστάνει πως δεν συμφωνεί: «Α, αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα». Προσέξτε, δεν διαφωνεί γιατί δεν είναι σωστό αυτόκλητα φασιστοειδή με ρόπαλα να τρομοκρατούν, να χτυπούν αλύπητα ξένους αλλά «διότι ενδεχομένως κάποιοι αντίθετοι από τη Χρυσή Αυγή να κάνουν κάτι άλλο παραπέρα και θα οδηγηθούμε σε εμφύλια σύρραξη»!   Με έναν τρόπο δηλαδή δικαιολογεί τη δράση των νεοναζί που «καθάρισαν την πλατεία» από τα ανθρώπινα «σκουπίδια» τις ανθρώπινες «υγειονομικές βόμβες».

Στην συνέχεια συμφωνεί με τους «πατριώτες» σεκιουριτάδες πως «δεν θα χρειαζόταν η Χρυσή Αυγή αν κάναμε εμείς (η αστυνομία) καλά τη δουλειά μας».   Ακόμα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας επαναλαμβάνει την «τελική λύση» ότι θα οδηγήσει τους «λαθρομετανάστες» σε στρατόπεδα συγκέντρωσης : «Δεν θα τον αφήνουμε ελεύθερο να αλητεύει και να εγκληματεί». .. Και άμα παρά ταύτα ξεφύγει κάποια «υγειονομική βόμβα» από την αστυνομία τι γίνεται κύριε Χρυσοχοϊδη; Όπου τελειώνει ο νόμος αρχίζει το μακρύ χέρι του παρακράτους;

Πως δεν έχει προταθεί ακόμα για Πούλιτζερ για αυτό το στημένο ρεπορτάζ ο κ. Σρόιτερ;

 

 

 

Απάντηση