Σε «ενισχυμένη επιφυλακή» οι χρυσαυγίτες

Σε αυξημένη επαγρύπνηση καλούν οι ιδεολογικοί καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής τα μέλη τους, σε ένα εκτενές κείμενο που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της εγκληματικής οργάνωσης. Το πνεύμα του κειμένου που φαίνεται να απηχεί την ηγεσία του της συμμορίας, είναι ότι επίκεινται επιθέσεις και προβοκάτσιες εναντίον της Χρυσής Αυγής, και για το λόγο αυτό τα μέλη πρέπει να έχουν βρίσκονται σε «αποφασισμένη εμμονή κι ενισχυμένη επιφυλακή»,  όπως είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος.

Όπως γράφουν, «για να μας σταματήσει ο Εχθρός, οι Επικυρίαρχοι και το Καθεστώς της Μεταπολίτευσης  μετέρχεται μια πληθώρα δράσεων, από τις τούτη την ώρα ξεχωρίζουν ύπουλες συνωμοσίες πολιτικής ορθότητας και καθεστωτικής αναστήλωσης, γεμάτες περίσσιο «αντιφασιστικό» μένος. Πολύχρωμες εξαθλιωμένες αγέλες παρακρατικών μισθοφόρων, «αντιρατσιστές» «διανοούμενοι», έμμισθοι συκοφάντες, χομπίστες ρουφιάνοι  και συνεπείς πράκτορες ξεφωνίζουν ασταμάτητα και υστερικά ενάντια στην «Χρυσή Αυγή» και κινούνται ως κουρδισμένα ανδρείκελα ενός μελετημένου σχεδίου».

Ο συντάκτης επανειλημμένα αναφέρει τον «κίνδυνο» κατά την άποψή του να καθαιρεθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και να περάσει η συμμορία στην παρανομία. Είναι βέβαια αναφορά στη δρομολογημένη άρση της ασυλίας για 4 μέχρι στιγμής φασίστες βουλευτές, τους Μπαρμπαρούση, Κασιδιάρη, Γερμενή και Ηλιόπουλο, την αφρόκρεμα δηλαδή της γκρούπας με τα μαχαίρια.

Το νόημα είναι σαφές: «Όλοι οι Συναγωνιστές και Φίλοι του Κινήματος, όλος ο  Ελληνικός Λαός πρέπει να επαγρυπνεί, καθώς οι καθεστωτικοί μισθοφόροι και οι ξένοι πράκτορες είναι αδίστακτοι, ιδιαίτερα το σοσιαλφιλελεύθερο κρατοπαρακράτος με τ’ αναρχοκομμουνιστικά δεκανίκια του». Καθώς ο συντάκτης είναι πολύ προσεκτικός στις λέξεις που χρησιμοποιεί, δεν αναφέρει καθόλου με πιο τρόπο θα βρίσκονται σε επιφυλακή η ανεγκέφαλη φιλοναζιστική ορδή.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και η σαφής προτροπή του συντάκτη «είναι απολύτως σαφές σε κάθε συναγωνιστή ότι η αντίδραση εκ μέρους  της Χρυσής Αυγής πρέπει να είναι πολιτική και άμεση, με όρους νομιμότητας». Η επίκλησή του στους «όρους νομιμότητας» είναι και μια έμμεση παραδοχή ότι μέχρι τώρα την είχανε γραμμένη στα παλιά τους τα παπούτσια, αλλά τώρα χρειάζεται προσοχή, μήπως βρεθούν όλοι πίσω από τα κάγκελα, όπου είναι και η πραγματική τους θέση.

Απάντηση