Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στην Παλαιά Φώκαια

Επιχείρηση τρομοκράτησης εργαζομένου, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, στην Παλαιά Φώκαια από μέλη της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου. Αυτή τη φορά τη συμμορία των φασιστοειδών δεν την ερέθισε η εθνικότητα του εργαζόμενου, αλλά το γεγονός ότι από το ΙΧ του ακούγονταν εργατικά τραγούδια!

Συγκεκριμένα, λίγο μετά της 9:30 το βράδυ της Τρίτης, ο Δημήτρης Ζαμπέλης, έχοντας σχολάσει από το κατάστημα από όπου εργάζεται, κατευθυνόταν προς το σπίτι του, που τυχαίνει να είναι 100 μέτρα απόσταση από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Παλαιά Φώκαια και άκουγε εργατικά τραγούδια. Όταν το αντιλήφθηκαν οι φασίστες, τον ακολούθησαν μέχρι το σπίτι του. Όταν βγήκε από το αυτοκίνητο τον περικύκλωσαν 10 περίπου άτομα και ο ένας εξ αυτών του είπε ότι απαγορεύεται να ακούει τέτοια τραγούδια και τον χαστούκισε, ενώ ταυτόχρονα κατέφτασε ένα περιπολικό της αστυνομίας. Οι χρυσαυγίτες τράπηκαν αμέσως σε φυγή και μπήκαν στα γραφεία τους. Ο εργαζόμενος με την αστυνομία έφτασαν κάτω από τα γραφεία της συμμορίας για να αναγνωρίσει ποιος τον χτύπησε για να του κάνει μήνυση. Εκεί εμφανίστηκε ο Βουλευτής Γερμενής ο οποίος του είπε να ακούει πιο σιγά τέτοια τραγούδια. Ο Δ. Ζαμέλης κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και υπέβαλε μηνύσεις.

Αλέκα Παπαρήγα: Τάγμα εφόδου του συστήματος η Χρυσή Αυγή

Για το θέμα της επίθεσης προέβη σε δηλώσεις και η Αλέκα Παπαρήγα, από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, το πρωί της Τετάρτης. Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ είπε:

«Η Χρυσή Αυγή είναι το ναζιστικό τάγμα εφόδου του συστήματος. Και με αυτή την έννοια προσφέρει υπηρεσίες και σε όλους εκείνους που θέλουν να διατηρηθεί αυτή η πολιτική, να προχωρήσει σε βάρος του λαού. Καταγγέλλουμε την επίθεση σε βάρος συνδικαλιστή στελέχους του ΠΑΜΕ στην περιοχή της Λαυρεωτικής, μια επίθεση βεβαίως που δεν είναι και η μοναδική και επιτέλους αυτός που πρέπει να δώσει μάθημα στη Χρυσή Αυγή είναι ο λαός. Πρέπει να τους απομονώσει κοινωνικά, να μην μπορούν να βρεθούν ανάμεσα και δίπλα στους εργαζόμενους, χωρίς να δέχονται την πολιτική κατακραυγή τους και την πολιτική απομόνωσή τους».

Απάντηση