Αντιδρούν οι γιατροί στις ρατσιστικές αιμοδοσίες της Χρυσής Αυγής

Τις οργισμένες αντιδράσεις της ιατρικής κοινότητας συνάντησε η απαράδεκτη και ρατσιστική πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής να διοργανώσει εθελοντική αιμοδοσία μέσω δημόσιου νοσοκομείου «μόνο για Έλληνες». Πρόκειται για μια από τις υποτιθέμενες κοινωνικές δράσεις της φιλοναζί συμμορίας που έχουν περιορισμένους φυλετικά αποδέκτες (εδώ το σχετικό σχόλιο του mao).

Ο διοικητής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» , Γιάννης Στεφάνου, ενημέρωσε όλες τις υπηρεσίες ότι τέτοιου είδους διακρίσεις δεν μπορούν να γίνουν και δεν θα επιτραπεί να γίνουν στο νοσοκομείο: «Δηλώνω κατηγορηματικά πως τηρείται ό,τι ισχύει για όλους τους αιμοδότες. Όλοι δίνουν αίμα με τους διεθνείς κανόνες και αυτό διατίθεται σε κάθε ασθενή που έχει ανάγκη ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα και κόμμα. Δεν δεχόμαστε καμία παρέμβαση» είπε στο iatropedia.gr.

Άμεση ήταν και η αντίδραση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΑΠ) που σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Θεωρώντας δεδομένο ότι δεν μπορεί να είναι αληθινή η είδηση πως δημόσιο νοσοκομείο έκανε δεκτή τέτοια παράλογη, αντιεπιστημονική, παράνομη και ρατσιστική μεθόδευση, περιμένουμε άμεσα επίσημες κατηγορηματικές διαψεύσεις από τα νοσοκομεία και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε πως θα εξαντλήσουμε κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέτρο για την περιφρούρηση του πανανθρώπινου και, σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα, χαρακτήρα της ιερής διαδικασίας της αιμοδοσίας και διάθεσης αίματος και παραγώγων του».

Η φασιστική ομάδα παρόλ’ αυτά συνεχίζει να διαβεβαιώνει τους οπαδούς της ότι το ραφιναρισμένο αίμα των μελών και των φίλων της θα έχει περιορισμένη λίστα αποδεκτών: Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, «η τράπεζα αίματος και αιμοπεταλίων της Χρυσής Αυγής λειτουργεί κανονικά και η αιμοδοσία από μέλη και φίλους του Κινήματος συνεχίζεται άνευ διακοπής στο Νοσοκομείο «Σωτηρία». Διαψεύδουμε όσα ανυπόστατα αναπαράγονται στο διαδίκτυο περί… αποχωρήσεων και αντιπαραθέσεων με νοσηλευτικό προσωπικό. Τα ψεύδη και οι ανοησίες έχουν και τα όριά τους! Όσες φιάλες αίματος συγκεντρώνουμε, τα αποδίδουμε στους ασθενείς που επιθυμούμε εμείς και ουδείς άλλος. Το δικαίωμα αυτής της επιλογής ανήκει όχι μόνο στους Χρυσαυγίτες, αλλά και σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες».

One thought on “Αντιδρούν οι γιατροί στις ρατσιστικές αιμοδοσίες της Χρυσής Αυγής

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: