Ξένοι στο ίδιο στούντιο Παπαρήγα-Τσίπρας-Κουβέλης

Στο όριο του κωμικού το «αόρατο τείχος» μεταξύ των αρχηγών της επίσημης αριστεράς

Οι «υγειονομικές ζώνες » μεταξύ της Αλέκας, του Αλέξη και του Φώτη στιγμάτισαν τη χθεσινή (Δευτέρα 23.04) διαδικτυακή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στην ιστοσελίδα enikos.  Τελικά η  διαφήμιση του enikos ότι και οι τρεις αρχηγοί της επίσημης κοινοβουλευτικής Αριστεράς θα βρεθούν στο ίδιο στούντιο αποδείχτηκε παραπλανητική.  ‘Εκπληκτοι οι θεατές της  εκπομπής διαπίστωσαν ότι τελικά ο κάθε αρχηγός θα έμπαινε στο στούντιο μόνος του με τον Νϊκο Χατζηνικολάου και το κοινό και πως ο επόμενος θα ερχόταν μόνο μετά την αποχώρηση του πρώτου!  Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φώτης Κουβέλης περίμεναν υπομονετικά σε χωριστά γραφεία να τελειώσει η Αλέκα τη δική της συνέντευξη θυμίζοντας τα ριάλιτι τύπου survivor που απαγορεύεται στους παίκτες να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους! Ακόμα απαγορευόταν στον ένα αρχηγός της αριστεράς να σχολιάσει τις προηγούμενες δηλώσεις του άλλου (καθώς δεν θα ήταν σε θέση να απαντήσει).

Στην εύλογη ερώτηση του κοινού «γιατί δεν είστε και οι τρεις στο στούντιο» η απάντηση του Νϊκου είναι ότι το ζήτησαν τα κόμματα και η Αλέκα δικαιολογήθηκε ότι «κουβεντιάζουμε πολύ στη βουλή και σε άλλες εκπομπές» (!).   Στην πιο πολύ κουβέντα προφανώς καίγεσαι!

Πολύ πιο επιθετικές οι ερωτήσεις στη γ.γ του ΚΚΕ που βρέθηκε σε δύσκολη θέση.  Κάποιες ήταν επιτυχημένες αλλά οι περισσότερες απλά αναμασούσαν την κυρίαρχη προπαγάνδα και είχαν στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Σε κάποιους άρεσε η αμεσότητα και η ειλικρίνεια της Αλέκας και σε άλλους όχι.  Πάντως έδειξε μια πιο ανθρώπινη και ευάλωτη πλευρά από αυτή που έχουμε συνηθίσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει βελτιωθεί πολύ, έχει αποκτήσει εμπειρία και ήταν άνετος και ετοιμόλογος αλλά οι ερωτήσεις δεν ήταν το ίδιο αιχμηρές με αποτέλεσμα να γίνει προς το τέλος η συζήτηση περισσότερο βαρετή από την προηγούμενη. Για άλλη μια φορά ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί το ευρώ και ότι δεν «ευθύνεται αυτό για τις θυσίες του ελληνικού λαού»

Απάντηση