Όταν έχεις τέτοιους δημοσιογράφους, τι τους θες τους δικαστές;

«Πέντε μέρες το μετρό;»

Όχι μία ούτε δύο , αλλά πάνω από πέντε φορές ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος απηύθυνε με αυστηρό τόνο αυτή την ερώτηση στον Απόστολο Ραυτόπουλο, πρόεδρο των Εργαζομένων στις Αστικές Συγκοινωνίες, που μίλησε με λινκ στο «Μέγκα Σαββατοκύριακο» το πρωί της Κυριακής.

Ο Ι.Χ. δεν μίλησε σαν δημοσιογράφος, αλλά σαν αγανακτισμένος επιβάτης, σαν μεροκαματιάρης που δεν βρίσκει μέσο μαζικής μεταφοράς να πάει στη δουλειά του. Θαυμάστε δημοσιογραφικό ύφος (και ήθος):

«Χριστός και Παναγία!» «Τι είναι αυτό το πράγμα!» «Είναι κινητοποιήσεις αυτό;» «Κάνετε στάσεις εργασίας». « Τι είναι, σπίτι σας είναι;» «Ε όχι και ιδιοκτησία σας, πέντε μέρες το μετρό!». «Ελάτε τώρα, έχουμε ένα μέτρο. Το μετρό δεν είναι σπίτι μας!» «Θα το πάρουμε σπίτι μας;» «Ξέρετε γιατί έχετε τον κόσμο απέναντί σας;»

Απάντηση: «Δεν έχουμε τον κόσμο απέναντί μας, εσάς έχουμε απέναντί μας»!

Τουλάχιστον εφτά φορές ο Ι.Χ. χρησιμοποίησε τις λέξεις «σπίτι σας» ή «ιδιοκτησία μας» και άλλες τόσες το «5 μέρες» ή το «μια εβδομάδα».

Αναρωτιέται κανείς πόσες φορές τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο κύριος Ιορδάνης έχει πάρει το μετρό ή το λεωφορείο για να πάει στη δουλεία του. Η απάντηση μάλλον είναι: «όσες και η Όλγα Τρέμη» (ή ο Γ. Πρετεντέρης).

 

Ο Απ. Ραυτόπουλος ίσα που πρόλαβε να εξηγήσει τους λόγους της απεργίας που μετατρέπει τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ «κανίβαλους» και «ανθρωποφάγους». ΄Ομως η παράσταση του Ι.Χ. έκλεψε τις εντυπώσεις. Θα έλεγε κανείς ότι το ρεπορτάζ δεν έγινε για να μιλήσει ο Α.Ρ., αλλά για να τον κατακεραυνώσει ο Ι.Χ.

 

Δείτε το βίντεο στο http://www.megatv.com/article.asp?catid=21389&subid=2&pubid=29954770#toppage  (θέμα κυκλοφοριακό μπλακαουτ)

Απάντηση