Κουβέλης: Το χαράτσι πέθανε, ζήτω ο μόνιμος φόρος

Σήμερα το μεσημέρι, ο Φώτης Κουβέλης μίλησε ξανά, έδωσε διευκρινίσεις για το χαράτσι και η καρδιά μας πήγε στη θέση της, δηλαδή στον πάτο. Το χαράτσι δεν θα το λένε πια χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ) αλλά ΕΦΑΠ (ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας) ενώ «η διαμόρφωση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων προϋποθέτει την επεξεργασία των ειδικών του χαρακτηριστικών από την επιτροπή των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση».    Μάλιστα προσθέτει πανηγυρίζοντας για τη μονιμοποίηση του χαρατσιού για πάντα, ότι ο νέος φόρος θα είναι «προοδευτικός» οπότε αυτό σημαίνει ότι θα «ελαφρυνθούν οι Έλληνες πολίτες»!  Βέβαια παραδέχεται ότι ο μόνιμος φόρος θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.

Η επιτροπή των κομμάτων θα επεξεργαστεί κι εμείς θα πληρώσουμε. Τόσο απλά! Ο κυρ-Φώτης μάς επεξεργάζεται, δηλαδή μας δουλεύει κανονικά! Πρώτα λέει «δεν ψηφίζω νέο χαράτσι» και ύστερα μας καλεί να εμπιστευθούμε την επιτροπή των τριών μνημονιακών κομμάτων

Στο φυσικό συμπέρασμα των δημοσιογράφων: «Δηλαδή τελικά συμφωνήσατε στο νέο χαράτσι» ο Κουβέλης  το γύρισε στο… «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»:

«Προσερχόμαστε με κοινή θέση και κοινή διεκδίκηση» μας λέει, «δεν έχει καμιά σχέση αυτό που σας είπα με διατήρηση του χαρατσιού» προσθέτει!

 

Δεν ξεχνώ.

 

 

Απάντηση