Ο πυροσβέστης που άναψε φωτιές στο ΣΥΡΙΖΑ

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η επιστολή που δημοσιεύει αποκλειστικά σήμερα η στήλη του Μικροπολιτικού στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, όπου ο πρώην πυροσβέστης Νίκος Χανιάς, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος στην Κορινθία δηλώνει την παραίτηση του λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Ειδικότερα, στην επιστολή, (η οποία είναι γραμμένη σε εντελώς διαφορετικό ύφος από τον τρόπο που μιλάει ο κ. Χανιάς γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανόν ο συντάκτης της είναι άλλο πρόσωπο)  γράφει απευθυνόμενος στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα: «Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας» Ο Νίκος Χανιάς γράφει ακόμα ότι τρέμει στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία καθώς όπως γράφει αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»! Και συνεχίζει:  «Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα». Και καταλήγει κλείνοντας την επιστολή αποχώρησής του δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα κόμμα του οποίου η κυβερνητική προοπτική «είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του».

Όλα τα περιμέναμε την τελευταία βδομάδα αλλά η αποχώρηση ενός υποψηφίου βουλευτή και η προώθηση της επιστολής μέσα από τα ΝΕΑ, (τα οποία έχουν και στο παρελθόν προβάλει ιδιαίτερα τις απόψεις του κ. Χανιά την εποχή που ήταν διοικητής της πυροσβεστικής επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή), δείχνουν μια κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ από το αντιμνημονιακό στρατόπεδο.  Ακόμα δείχνει ότι τα θεμέλια της μονόπλευρης διεύρυνσης προς την κεντροαριστερά δεν είναι τόσο γερά και ότι πιθανότατα αυτό θα επιχειρήσουν να το εκμεταλλευτούν ξανά. 

One thought on “Ο πυροσβέστης που άναψε φωτιές στο ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: