Υπόθεση όλων η υπεράσπιση των απεργών στη Χαλυβουργία

Εκτακτη κινητοποίηση οργάνωσε χτες το σωματείο των χαλυβουργών, στο κέντρο της Αθήνας.  Aπό το Ριζοσπάστη  

Στη συγκέντρωση που έγινε στην Ομόνοια και ανεβαίνοντας στο βήμα ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο διάβασε την ανακοίνωση, με την οποία νωρίτερα το πρωί το σωματείο καλούσε στην έκτακτη κινητοποίηση, αλλά και σε ολόπλευρη ένταση της αλληλεγγύης προς τους απεργούς. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Προς την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό.

Εδώ και εννιά μήνες, δίνουμε έναν ηρωικό και τίμιο αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά, για να επαναπροσληφθούν οι 120 συναδελφοί μας απολυμένοι. Για να δουλεύουμε σε ανθρώπινες συνθήκες, χωρίς τα καθημερινά ατυχήματα που ορισμένες φορές οδηγούν στο θάνατο.

Μέσα από τις συνελεύσεις μας, αποφασίσαμε και διατυπώσαμε συγκεκριμένες προτάσεις που επιτρέπουν να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της εργοδοσίας.

Αμεση επαναπρόσληψη τουλάχιστον 40 συνεαδέλφων μας.

Σταδιακή επαναπρόσληψη των υπολοίπων μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Μέχρι τότε δέσμευση της εταιρείας ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία νέα πρόσληψη.

Η εργοδοσία αρνείται εδώ και μήνες κάθε συνάντηση και συζήτηση με το σωματείο και αποφεύγει να απαντήσει στις προτάσεις μας. Αντί για αυτό σε συνεργασία με την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, τον απεργοσπασπαστικό μηχανισμό που έχει στήσει, τις τελευταίες μέρες εξαπέλυε βρώμικο πόλεμο ενάντια στην απεργία μας, τους χαλυβουργούς. Μας κατηγορεί ότι: εμείς ευθυνόμαστε για τις απολύσεις, εμείς φταίμε που εννιά μήνες δεν μπαίνει μεροκάματο στα σπίτια μας. Μας απειλεί με το κλείσιμο του εργοστασίου.

Αυτός που έχει πετάξει στο δρόμο 120 οικογένειες, που κρατά ομήρους 380 οικογένειες, κατηγορεί εμάς ότι είμαστε ενάντια στο δικαίωμα στη δουλειά. Αυτό ο λαός μας το λέει: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νυκοκοίρης».

Η επίθεση αυτή δεν αφορά μόνο τον αγώνα των χαλυβουργών. Εχει στόχο να χτυπήσει συνολικά το εργατικό κίνημα, τους αγώνες. Να κάνει το άσπρο μαύρο, ότι οι εργάτες φταίνε για την κρίση, την ανεργία, τις χιλιάδες απολύσεις, τα λουκέτα σε εκατοντάδες επιχειρήσεις. Να συκοφαντήσει τον αγωνιζόμενο λαό, να απενοχοποιήσει τους βιομήχανους και την τάξη τους για τα βάσανα που ζούμε. Γι’ αυτό η υπεράσπσιη του ηρωικού αγώνα των χαλυβουργών είναι υπόθεση όλων.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που ενώ κάνει όλα τα χατίρια στο Μάνεση, του δίνει νέα προνόμια, κάνει τα στραβά μάτια για τις εγκληματικές παρανομίες του, πιέζει τους χαλυβουργούς να δεχτούν να επιστρέψουν στη δουλειά χωρίς καμία ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν καθαρή θέση απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους που όλο αυτό το διάστημα μας στηρίζουν να δώσουν απάντηση στα ψέματα των βιομηχάνων και της κυβέρνησής τους ενάντια στην οργανωμένη εκστρατεία λάσπης ενάντια στους αγώνες. Να στηρίξουν τον αγώνα μας, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη»!

Βίντεο από το ρεπορτάζ του 902 uploaded από το Βαθύ Κόκκινο 

 

 

One thought on “Υπόθεση όλων η υπεράσπιση των απεργών στη Χαλυβουργία

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: