Άγγελος Χάγιος: Δεν ταυτίζεται το ποινικό αδίκημα με την αντίσταση

«Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» χαρακτήρισε τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στην τοποθέτησή του στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (26/9/2013) ο Άγγελος Χάγιος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα μηνύματα είχαν ήδη δοθεί πολλά χρόνια πριν από το φασιστικό ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και άλλους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς που συνεργάζονταν μαζί της».

Περαιτέρω, ο επικεφαλής της παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» στάθηκε στη θεωρία των δύο άκρων και τόνισε:

«Έρχονται ορισμένοι, και σ’ αυτή την αίθουσα, και επιχειρούν να ταυτίσουν με ποινικό αδίκημα την αντίσταση των εργαζομένων και των νεολαίων που χάνουν τη δουλειά τους, το ψωμί τους, το σπίτι τους, τη ζωή τους, το μέλλον τους. Όλοι αυτοί αντιστέκονται κι έχουν δικαίωμα, ιερό δικαίωμα αντίστασης, σαν τους αγωνιστές που τους έλεγαν τρομοκράτες. Τέτοιο σαν των αγωνιστών του ’21, των αντιστασιακών κατά των Γερμανών. Τέτοιο δικαίωμα σαν των αντιστασιακών κατά της χούντας. Και παραπέμπονται, θα σας το φέρω μια φορά εδώ, με σκεπτικό ίδιο με αυτό που παρέπεμπε η χούντα τους φοιτητές του Πολυτεχνείου. Ίδιο. Και αυτά τα ακούμε και σ” αυτή την αίθουσα. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, κατά τη γνώμη μου».

Στηρίζοντας το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Άγγελος Χάγιος υπογράμμισε τα εξής σημεία:

«Πρώτον, πρέπει να χτυπηθεί κατακούτελα, στην αυτοτέλεια που έχει, το φασιστικό ναζιστικό μόρφωμα.

Δεύτερον, άμεσο αίτημα που κατά τη γνώμη μας πρέπει να μπει και στην απόφαση: Είναι η κάθαρση των μηχανισμών κράτους, Αστυνομίας και Δικαστικού σώματος, του μόνου Σώματος στο οποίο δεν υπήρξε αποχουντοποίηση, και όπου υπάρχουν διασυνδέσεις με τους φασίστες και τη Χρυσή Αυγή.

Τρίτον, αντίδραση και καταδίκη κάθε τάσης συγκάλυψης φυσικών και ηθικών αυτουργών.

Και τέλος, η απαίτηση και το αίτημα πρέπει να είναι παραδειγματική τιμωρία όλων των φυσικών και ηθικών αυτουργών. Δεν μπορεί να περάσει αυτό μέσα στη διελκυστίνδα των διαδικασιών και μετά να καταλαγιάσει σε μια τιμωρία ενός προσώπου αλλά όλου αυτού του συστήματος το οποίο περιγράφηκε εδώ και από άλλους ομιλητές».

Πηγή: infonotia.gr

Απάντηση