Μιράντα Ξαφά: Πατρίδα μας η τσέπη;

Γιατί η Μιράντα Ξαφά έβγαλε τις καταθέσεις της στο εξωτερικό

(σκίτσο dranis)

«Δεν θεωρώ ότι είναι πατριωτικό καθήκον να ρισκάρω τις καταθέσεις μου, τη στιγμή που δεν υπάρχει σχέδιο εθνικής ανάκαμψης. Αντίθετα, μόνο πιεζόμενη από την έλλειψη ρευστότητας, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι εξελέγη με ανεφάρμοστες υποσχέσεις». Αυτό δήλωσε η Μιράντα Ξαφά, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, πρώην μέλος της Νέας Δημοκρατίας και της Δράσης. Τώρα στηρίζει το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και είναι στέλεχος της E.F. Consulting

H Μιράντα Ξαφά, πασίγνωστη για τις νεοφιλελεύθερες απόψεις της, παραδέχτηκε δημόσια ότι έχει αποσύρει όλες τις καταθέσεις της από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. (Σε εκδήλωση του London School of Economics, την οποία διοργάνωσαν το Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Τραπεζιτών Ηνωμένου Βασιλείου.)

Είναι καθήκον μας, λοιπόν, πατριωτικό, όσοι έχουμε καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες να τις μεταφέρουμε σε ξένες. Όχι για να σώσουμε τα λεφτουδάκια μας, αλλά για να σώσουμε την πατρίδα. Δηλαδή, τραβώντας τα χρήματά μας, τραβάμε το αυτί του Τσίπρα. Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο!

Νεοφιλελευθερισμός και προκατάληψη

Τουλάχιστον η Μιράντα Ξαφά παραδέχεται ότι βάζει πρώτα από όλα το προσωπικό της συμφέρον.

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε η Μιράντα Ξαφά, σημείωσε: «Όταν βγάζω εγώ τα λεφτά μου στο εξωτερικό είναι εθνική μειοδοσία, όταν οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν ήδη βγάλει πριν αναλάβουν, αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα».

Χρειάζονται ομαδικές απολύσεις.

Η Μιράντα Ξαφά με κυνισμό παραδέχεται ότι χωρίς την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων επενδύσεις δεν θα έρθουν.

«Γι’ αυτό επιμένει το Ταμείο σε κάποια μέτρα που θα αυξήσουν την προσφορά και θα βελτιώσουν την προσφορά αγαθών και υπηρεσιών. Εκεί εντάσσονται και οι ομαδικές απολύσεις. Δεν υπάρχει καμιά εταιρεία σήμερα που να θέλει να κάνει ομαδικές απολύσεις και να μην μπορεί επειδή αρνείται η κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να έρθουν στην Ελλάδα μεγάλες επιχειρήσεις εάν δεν ξέρουν ότι σε μια ύφεση θα μπορούν να απολύσουν. Αυτό κατάφερε η Ιρλανδία.»

Πότε οι καταθέσεις της Μιράντας θα επιστρέψουν στη γενέθλια γη; Όταν οι Έλληνες θα εργάζονται με μισθό Μπανγκλαντές, όταν τα δημόσια νοσοκομεία και σχολεία θα είναι ανάμνηση του παρελθόντος, όταν ο συνδικαλισμός και οι απεργίες θα θεωρούνται έγκλημα κατά της κοινωνίας. Τότε τα πατριωτικά κεφάλαια θα επαναπατρισθούν, τότε η έννοια της πατρίδας θα αποκτήσει το νόημά της.

Απάντηση