Επίθεση στην Αριστερά προαναγγέλλει η Χρυσή Αυγή

«Χρειάζεται μια οργανωμένη και συγκροτημένη μάχη ενάντια στην αριστερή λασπολογία και συκοφάντηση» δηλώνουν απειλητικά οι ιδεολογικοί καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής με νέα παρέμβασή τους. Αφορμή για να δημοσιοποιηθεί και επισήμως η αντικομμουνιστική και αντιαριστερή εκστρατεία των φασιστοειδών έδωσε ο «ψυχολογικός πόλεμος κατά των εθνικιστών» όπως λένε, δηλαδή «το κλίμα που δημιουργείται από τα αριστεροκρατούμενα ΜΜΕ με αναφορές του τύπου: νεοναζί, φασίστες, εγκληματίες κ.λπ.».

Ενδιαφέρον έχει η εκτίμηση που κάνει η Χρυσή Αυγή πως η στήριξη που απολαμβάνει από μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος είναι ακόμη συγκαλυμμένη και δεν δηλώνεται ούτε σε γκάλοπ ούτε στον κοινωνικό περίγυρο: «Οι συμπατριώτες που μας στήριξαν ακόμα δυσκολεύονται να δημοσιοποιούν τις απόψεις τους υπό τον φόβο του κοινωνικού αποκλεισμού», παραδέχονται. Για το λόγο αυτό οι επιτελείς του Μιχαλολιάκου προετοιμάζουν μια «οργανωμένη και συγκροτημένη μάχη» που θα έχει στόχο την Αριστερά. Το νέο επιθετικό χρυσαυγίτικο δόγμα που θα επιχειρήσει να βγάλει την εγκληματική αυτή οργάνωση από το περιθώριο και να ξεπλύνει τη τη ναζιστική και τραμπούκικη αποφορά που τη συνοδεύει λέγεται «Ναι, είμαστε περήφανοι Χρυσαυγίτες!».

Η Χρυσή Αυγή δεν στέκεται «εναντίον όλων» όπως υποκριτικά υποστηρίζει αλλά «εναντίον των αριστερών»

Ίσως είναι τώρα περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένο να αποκαλυφθεί όχι απλώς ο εγκληματικός και ιδεολογικά ακραίος χαρακτήρας της οργάνωσης Χρυσή Αυγή, αλλά ο παρα-κρατικός της ρόλος. Το γεγονός δηλαδή πως δεν στέκεται «εναντίον όλων» όπως υποκριτικά υποστηρίζει αλλά «εναντίον των αριστερών». Ότι δεν είναι αντισυστημική δύναμη αλλά βαθιά δεμένη με το βαθύ κράτος, εκτελεστικός βραχίωνας για τις βρόμικες δουλειές εναντίον του μαζικού κινήματος με σχετική μόνο αυτονομία. Ιδεολογικό εξάρτημα του νεοφιλελευθερισμού που δεν αμφισβητεί ούτε κατά διάνοια τα θέσφατά του. Και βεβαίως, η Χρυσή Αυγή αποτελεί έναν ακίνδυνο για το σύστημα υποδοχέα της αντικειμενικά επαναστατικής τάσης που σπρώχνει στο έδαφος της κρίσης ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους και καταπιεσμένους στην αναζήτηση μιας ριζοσπαστικής λύσης.

Δεν θα τους περάσει!

4 thoughts on “Επίθεση στην Αριστερά προαναγγέλλει η Χρυσή Αυγή

 • 20 Ιουνίου 2012 at 12:40
  Permalink

  Στο κινούμενο σχέδιο The Great Mouse Detective ο Rattigan δεν θέλει να τον αποκαλεί κανείς αρουραίο.
  Όποιο ποντίκι τολμήσει να τον αποκαλέσει αρουραίο ταϊζεται σε μία γιγάντια γάτα.
  Παραμένει όμως αρουραίος, όση βία κι αν ασκεί.

  Reply
 • 20 Ιουνίου 2012 at 15:36
  Permalink

  μόνο των αριστερών??!! χαχα. και των μεταναστών και των ομοφυλόφιλων και των γυναικών… και…και…

  Reply
  • 20 Ιουνίου 2012 at 18:07
   Permalink

   Δεν είπε κανείς ότι η Χ.Α στρέφεται μόνο κατά της αριστεράς ,οι μετανάστες είναι το κύριο θύμα τους. Σε πολιτικό επίπεδο είναι που δεν στέκεται “εναντίον όλων” όπως υποκριτικά υποστηρίζει αλλά “εναντίον των αριστερών” (με την ευρεία έννοια)

   Reply
 • 22 Ιουνίου 2012 at 00:36
  Permalink

  Ίσως τώρα ξυπνήσει η αριστερά – γιατί τόσα χρόνια που μάζευαν δυνάμεις και κόσμο ούτε ο συνασπισμός, ούτε το κκε ασχολήθηκαν (πέρα από καταγγελίες). Στις περιοχές του αγ. παντελεήμονα μόνο κάτι ελάχιστοι από ορισμένες συνιστώσες σύριζα/ανταρσύα και αναρχικοί έδωσαν το παρόν. Όχι για να παίξουν ξύλο φυσικά, μα να οργανώσουν προβολές ταινιών, μοίρασμα φυλλαδίων, να σπάσει ο φόβος που νεκρώνει τις γειτονιές…. Καλημερούδια λοιπόν κι ελπίζω να μην είναι αργά….

  Reply

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: