Οι γκεμπελίσκοι της Χρυσαυγής ηττήθηκαν στη Λευκάδα

Κυνήγι μαγισσών έστησαν χρυσαυγίτες, αλλά στο τέλος έπεσαν οι ίδιοι μέσα 

Μαζική λαϊκή αντίδραση για τη δίωξη που οργάνωσε η «Μαύρη Αυγή »  κατά δασκάλας

 

Ενα από τα ανορθόδοξα όπλα του του FBI στο κυνήγι της ερυθράς απειλής επί Ψυχρού Πολέμου, ήταν οι ανώνυμες συκοφαντικές επιστολές. Με αυτές τις επιστολές, που στέλνονταν σε κολέγια, πανεπιστήμια και φοιτητικές εφημερίδες με υπογραφές όπως «ένας ανήσυχος πολίτης», σπιλώνονταν με πλαστά στοιχεία προοδευτικοί καθηγητές, φοιτητές και διανοούμενοι της «νέας αριστεράς».
Θυμίζοντας τα λαγωνικά του Χούβερ, σε κατώτερη εξελικτική κλίμακα, οι ανώνυμοι λασπολόγοι της Χρυσής Αυγής έστησαν το δικό τους κυνήγι μαγισσών κατασκευάζοντας τον εχθρό στο πρόσωπο της νηπιαγωγού της Λευκάδας και των 20 πεντάχρονων μαθητών της. Μάλιστα δεν αρκέστηκαν μόνο στην ανώνυμη συκοφαντική επιστολή του «δήθεν γονέα» – που όπως ο σύλλογος γονέων αποκάλυψε μόνο γονέας δεν είναι – αλλά διοχεύτευσαν στον ηλεκτρονικό Τύπο και κατασκευασμένες φωτογραφία δήθεν από το νηπιαγωγείο του Νυδριού.

Με οργισμένη ανακοίνωσή τους οι γονείς του νηπιαγωγείου, βάζουν τα πράγματα στη θέση τους, επιρρίπτοντας σοβαρές ευθύνες στο διευθυντή Α’βάθμιας εκπαίδευσης της Λευκάδας Φ. Σάντα, για την «αψυχολόγητη» και «βεβιασμένη» διενέργεια ΕΔΕ, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα τις πραγματικές φωτογραφίες από την περιβόητη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

«Δεν θα αφήσουμε τις δασκάλες μας να τις κατασπαράξουν τα σκυλιά» γράφουν οι γονείς του Νηπιαγωγείου, κάτι που δεν έπραξαν άμεσα ως όφειλαν οι εκπαιδευτικές αρχές
Oπως γράφει ο Θανάσης Περδικάρης, εκπρόσωπος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων του νησιού, η καταγγελία ξεκίνησε από τοπικό στέλεχος της Ν.Δ. που δεν είχε παρακολουθήσει τη γιορτή, αλλά άσκησε πίεση στο διευθυντή Α’βάθμιας να «επιληφθεί του ζητήματος»: «Ο Δ/ντης Α/θμιας ξεκίνησε εντελώς αβασάνιστα και λανθασμένα την διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου και ακολουθώντας μια διάτρητη διαδικασία, ουσιαστικά χωρίς στοιχεία, άνοιξε (συνειδητά ή ασυνείδητα) το «κουτί της Πανδώρας» ανοίγοντας την πόρτα του σχολείου σε φασιστοειδή, που στη Λευκάδα γρυλλίζουν, γαβγίζουν, απειλούν αλλά δεν τολμούν να εμφανιστούν», μας λέει και αναρωτιέται «Άραγε πρόκειται για ανεπάρκεια δημόσιου λειτουργού, για προστασία της καρέκλας του ή κάτι άλλο…;»

Στην ανακοίνωση η οποία δημοσιεύτηκε αυτούσια στην τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα infokefalonia.blogspot.gr , οι γονείς επισημαίνουν πώς στη περίφημη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, γύρω από την οποία έγινε ο σκόπιμος θόρυβος, “ούτε η πόρτα ήταν κλειδωμένη όπως γράφει ο ευαίσθητος και Ελληναράς δήθεν γονέας ούτε υπήρχαν αναρτημένες σημαίες άλλων κρατών”.
Επισυνάπτουν μάλιστα φωτογραφίες από την εκδήλωση, τις οποίες όπως γράφουν “δεν τις είχαμε δώσει ως τώρα στη δημοσιότητα διότι τραβήχτηκαν ως ενθύμιο των παιδιών μας και όχι για να αποδείξουμε σε κάποιους ότι είμαστε Ελληνες!”.


“Κάθε αλλο σκηνικό που δημοσιεύτηκε (με δήθεν Αλβανική σημαία) δεν είναι από τη γιορτή του 1ου Νηπιαγωγείου”, προσθέτουν οι γονείς στο υστερόγραφο, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε ειδησεογραφικά σάιτ αλλά και στην ιστοσελίδα της Χ.Α. δήθεν από το σχολείο, ήταν προϊόν κατασκευής.
«Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν με μια αλβανική και μια ιταλική σημαία κρεμασμένες πλάι-πλάι σε σχολική αίθουσα, είναι εμφανώς κατασκευασμένες», μας λέει ο Θανάσης Περδικάρης, μέλος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λευκάδας. «Η διεύθυνση Α’βάθμιας θέλει το θέμα να πέσει στα μαλακά, επειδή πήρε μεγάλη δημοσιότητα πανελλήνια, εμείς όμως παραμένουμε σε επιφυλακή. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμία ΕΔΕ, ούτε να επαναληφθούν τέτοια κρούσματα ρατσιστικών προκλήσεων, ιδιαίτερα τώρα εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου»

 

Τέλος καλό, προς το παρόν, για την περιπέτεια της νηπιαγωγού της Λευκάδας, όπως όμως αποδεικνύουν οι επιστολές των γονέων και οι δημοκρατικές φωνές της τοπικής κοινωνίας, δεν είναι όλα καλά για τη δημόσια εκπαίδευση, που εκτός από τις περικοπές του Μνημονίου έχει να αντιμετωπίσει και το σκοταδισμό του ρατσισμού και τους πρόθυμους υπηρέτες του

 

Μαζική λαΪκή αντίδραση στη δίωξη κατά εκπαιδευτικού

 

Το ψευδο-ρεπορτάζ που ανάρτησε και  η Χρυσή Αυγή στη σελίδα της:

Απάντηση