Τα θύματα πολέμου αρνούνται να παρελάσουν

Για πρώτη φορά στα χρονικά των παρελάσεων, οι λιγοστοί επιζώντες ανάπηροι και θύματα πολέμου αρνούνται να παρελάσουν την 25η Μαρτίου, καταδικάζοντας έτσι την κυβερνητική πολιτική που στρέφεται κατά του λαού και των συμπολεμιστών τους. Ανέκαθεν οι ανάπηροι στα αμαξίδια προπορεύονταν στη στρατιωτική παρέλαση και πάντα χειροκροτούνταν θερμά από το πλήθος, όμως φέτος η ηχηρή απουσία τους σημαίνει πολλά… Οι οβίδες των Γερμανών τούς άφησαν ανάπηρους, τους έκοψαν τα πόδι, όμως τώρα τα ψαλίδια της τρόικας τούς έκοψαν τις πενιχρές συντάξεις.

Στην ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας αναφέρει:

«Εμείς οι ανάπηροι μαχητές αυτών των τελευταίων πολέμων, συνεχιστές των προγόνων μας του 1821, αποφασίσαμε μέσω της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας για πρώτη φορά να μην παρελάσουμε, αντιδρώντας και εμείς στα σκληρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση εναντίον του λαού μας και ειδικότερα των συμπολεμιστών μας».

Μια σουρεαλιστική παραλλαγή θα ήταν να παρελάσουν ΜΟΝΟ τα αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία θα σπρώχνουν οι νοσοκόμες του Ερυθρού Σταυρού με τις μπλε μπέρτες, ώστε να τηρηθεί το πρωτόκολο.

Απάντηση