Παπούλιας για γλάστρα, Αβραμόπουλος επικεφαλής στη Σύνοδο Κορυφής

Με δεύτερη ομάδα (επειδή δεν υπάρχει τρίτη ή τέταρτη) θα εκπροσωπηθεί η χώρα  στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί 28 και 29 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες. Μεγάλοι απόντες θα είναι ο νέος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο νέος υπουργός Οικονομίας, Βασίλης Ράπανος, δικαιώνοντας απολύτως τον πρωτοσέλιδο τίτλο του Βήματος της Κυριακής για «κυβέρνηση που ασθενεί προώρως».

Τα θέματα υγείας είναι φυσικά υπέρ άνω πάσης πολιτικής υποψίας, ωστόσο η επιλογή των αντικαταστατών επιδέχεται πολιτική κριτική: Σε συμβολικό επίπεδο λοιπόν, της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο θα ηγηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του πρωθυπουργού. Για να τηρηθούν μάλιστα τα προσχήματα σημειώθηκε ότι ο Αντώνης Σαμαράς «στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου θα έχει τηλεφωνικές επαφές με ομολόγους του». Πάλι καλά που δεν θα τους μιλήσει με dm και στο twitter.

Όμως πραγματικά επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο κύριος τίποτα, Δημήτρης Αβραμόπουλος, που θα περιφέρει τους καλούς του τρόπους και τη κενόλογη ματαιοδοξία του στα σαλόνια της Συνόδου, όπως εκείνος μοναδικά ξέρει να κάνει από τότε που του κόλλησε το προσωνύμιο Συντριβανάκιας. Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, ο νέος ένοικός του, Δ. Αβραμόπουλος δέχτηκε τις εισηγήσεις υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Ζανιά, του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη, του βουλευτή Επικρατείας κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου, με σκοπό την προετοιμασία της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής. Αυτή είναι η ελληνική …ντριμ τιμ. Ο Κ. Παπούλιας δεν προσκλήθηκε καν και δεν συμμετείχε, φανερώνοντας ότι θα έχει καθαρά διακοσμητικό ρόλο, όπως είχε άλλωστε στο σύνολο της προεδρικής του θητείας.

Απάντηση