Τώρα που θα φύγεις, πάρε μαζί σου και μετρητά!

Αυτή είναι η συμβουλή του βρετανικού ΥΠΕΞ προς τους ταξιδιώτες που έχουν σκοπό να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, καλό είναι οι Βρετανοί τουρίστες να έχουν μαζί τους «αρκετά χρήματα ώστε να καλύψουν έκτακτες ανάγκες και τυχόν απροσδόκητες καθυστερήσεις». Τα χρήματα αυτά πρέπει να επαρκούν για τουλάχιστον τρεις με πέντε ημέρες, μαζί με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Και τούτο επειδή μπορεί τα ελληνικά ΑΤΜs να στερέψουν ή να δίνουν χρήματα με το σταγονόμετρο.

Ωστόσο, ο ΕΟΤ διαβεβαίωσε την βρετανική εφημερίδα ότι δεν προβλέπεται κανένα πρόβλημα με το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας αν και επισήμανε ότι οι τουρίστες συνιστάται να έχουν μαζί τους και μετρητά και κάρτες όταν ταξιδεύουν σε οποιονδήποτε προορισμό. Πάλι καλά που η βρετανική εφημερίδα δεν συμβουλεύει τους αναγνώστες της που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα να πάρουν μαζί του ξηρά τροφή, κονσέρβες, σοκολάτες, εμφιαλωμένο νερό ώστε να μη λιμοκτονήσουν σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Εμείς πάντως, ακόμα και αν δεν πρόκειται να ταξιδέψουμε, θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε τη συμβουλή του ποιητή Μιχάλη Κατσαρού: «Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον μας θα έχει πολλή ξηρασία». Αν μάλιστα ξέραμε πού να βρούμε το νερό…

Απάντηση