Πάτο πιάνει η δημοτικότητα της συγκυβέρνησης!

 

Κομμένα τα χαμόγελα για την κυβερνώσα τρόικα εσωτερικού

Αν πιστέψουμε τα καθεστωτικά ΜΜΕ, η Ελλάδα σήμερα έχει την καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών. Ωστόσο, πριν καλά-καλά περάσουν 40 μέρες από τις εκλογές της 17 ης Ιουνίου, μια δημοσκόπηση της VPRC για την εφημερίδα “Ελλάδα Αύριο” δείχνει ότι η δημοτικότητα της κυβέρνησης έχει ήδη πιάσει πάτο, αφού την εμπιστεύεται μόλις το 16,5% των ερωτηθέντων.

Μόλις το 23% πιστεύει ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής ως προς τις προεκλογικές της εξαγγελίες ενώ το 61% πιστεύει ακριβώς το αντίθετο.

Η συντριπτική πλειοψηφία (81%) πιστεύει ότι σύντομα θα έρθουν και νέα μέτρα (περικοπές μισθών και συντάξεων) και το 77% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβερνητική πολιτική, ενώ το 42% δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Πρώτο κόμμα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό λίγο πιο κάτω από το 30% και με μικρή διαφορά από τη ΝΔ. Από τους πολιτικούς αρχηγούς πρώτος σε δημοφιλία εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης (52%) και δεύτερος ο Αντ. Σαμαράς με 42%. Ο Ευ. Βενιζέλος καταποντίζεται, με περισσότερες αρνητικές γνώμες (62%) από ό,τι θετικές.

Όλοι κατανοούμε ότι η σημασία των δημοσκοπήσεων είναι σχετική, όμως η συγκεκριμένη δημοσκόπηση έχει ενδιαφέρον γιατί έγινε σε μια φαινομενικά “νεκρή” περίοδο, όταν στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα δεν κουνιέται φύλλο (εξαίρεση οι ηρωικοί τελευταίοι σπασμοί των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία και οι κινητοποιήσεις συμπαράστασης) και, κυρίως, όταν δεν έχουν αρχίσει ακόμα να φτάνουν οι “λυπητερές” του φθινοπώρου (πετρέλαιο θέρμανσης που η τιμή του εξισώνεται με εκείνη του πετρελαίου κίνησης, χαράτσια, φόρος εισοδήματος, εγγραφή παιδιών σε φροντιστήρια κ.λπ.)

Συγκεκριμένα τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου είναι:

ΣΥΡΙΖΑ – 16,5%

Ν.Δ. – 16,0%

ΠΑΣΟΚ – 5,5%

ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ – 5,0%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – 4,5%

ΔΗ.ΜΑΡ.  – 4,0%

ΚΚΕ – 3,5%

ΔΗΜ.ΞΑΝΑ – 1,0%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ  – 1,5%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ  – 21,4%

ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ-ΑΠΟΧΗ  – 15,1%

ΔΕΝ ΞΕΡΩ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ –  6,0%

2 thoughts on “Πάτο πιάνει η δημοτικότητα της συγκυβέρνησης!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: