Απόψε στη Βουλή: 1.138 άρθρα σε μία ώρα

Υψηλό, υψηλότατο δείκτη νοημοσύνης πρέπει να διαθέτουν οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου που απόψε, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, θα ψηφίσουν ΝΑΙ στο νέο πακέτο με τα προαπαιτούμενα. Και τούτο γιατί μέσα σε ένα 24ωρο έχουν μελετήσει και έχουν κατανοήσει το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4334/2015», δηλαδή ένα συνολικό κείμενο 977 σελίδων το οποίο περιέχει: (1) σε 1 άρθρο (Άρθρο 1) τα 1.008 άρθρα του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και εκείνα του Εισαγωγικού Νόμου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και (2) σε 1 επίσης άρθρο (Άρθρο 2) τα 130 άρθρα περί ενσωμάτωσης οδηγίας της Ε.Ε., όπως αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην επιστολή που έστειλε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό στην οποία τονίζει ότι η διαδικασία είναι αντισυνταγματική και δεν μπορεί να τη νομιμοποιήσει.

 

Ζωή: Η διαδικασία είναι εξόφθαλμα αντισυνταγματική.

Η Πρόεδρος της Βουλής στην επιστολή της χαρακτηρίζει την διαδικασία που εισάγεται το νομοθέτημα ως βίαιη επίθεση στη Δημοκρατία και όπως τονίζει «δεν μπορεί να συντελείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Και σίγουρα δεν μπορεί να συντελείται εν σιωπή». Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαιτεί στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του Πρωθπουργού να ενημερώσουν τους ομολόγους τους για την επιστολή της (σώθηκε) την οποία όπως τονίζει κοινοποιεί στους ομολόγους της σε όλη την Ευρώπη.

 

Ποιοί βουλευτές θα υπογράψουν τον ενταφιασμό της δημοκρατικής νομιμότητας; 

Ίσως ανάμεσα στους βουλευτές να κυκλοφορεί κάποιο λυσάρι, σαν κι αυτό που χρησιμοποιούσαμε στο γυμνάσιο και το λύκειο, με την περίληψη και μετάφραση των 1.138 άρθρων που περιέχονται στο σχέδιο νόμου. Οι «καλοί μαθητές» της τάξης θα πουν ΝΑΙ, ενώ οι κουμπούρες θα πουν ότι, με το φτωχό τους μυαλό θα πουν «τι να καταλάβουμε οι φτωχοί, αλλάζουν όλα εδώ κάτω με ορμή»… «Όταν η Βουλή γίνεται πατσαβούρα». Αυτός ο τίτλος, δυστυχώς, θα ταίριαζε στην αποψινή συνεδρίαση-παρωδία. Οι βουλευτές της διευρυμένης συγκυβέρνησης θα υποκρίνονται ότι κατάλαβαν το ακατανόητο κι εμείς θα πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτοί που δεν το κατάλαβαν είναι μειωμένης διανοητικής αντίληψης.

Δικαιολογημένα η Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλώνει ότι θα κοινοποιήσει αυτή την επιστολή της σους ομολόγους της σε όλη την Ευρώπη. Όχι για τίποτ’ άλλο, αλλά γιατί η αποψινή συνεδρίαση είναι μια πρωτοποριακή παράσταση σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Μετά την πολυσυζητημένη θεατρική παράσταση «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα», έρχονται τα «1.138 άρθρα σε μια ώρα» ή, καλύτερα, «Ξεφυλλίστε, ψηφίστε, τελειώσατε».

 

Απάντηση