ΣΥΝ: μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλη αριστερή παράταξη

Την οργανωτική μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αριστερή δημοκρατική παράταξη περιέγραψε χτες μιλώντας στο ραδιοσταθμό Κόκκινο, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, Δημήτρης Βίτσας. Το στέλεχος της Κουμουνδούρου τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι «λαϊκές συνελεύσεις» του ΣΥΡΙΖΑ και να ενταχθεί ο κόσμος που στήριξε το ψηφοδέλτιό του στις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ. Στοίχημα της επόμενης μέρας, τόνισε ο Δ. Βίτσας είναι η δημιουργία μιας «μεγάλης αριστερής παράταξης με όλα τα δημοκρατικά στοιχεία όπως λέει ο Αλέξης ο Τσίπρας».

Σε οργανωτικό επίπεδο οι διαδικασίες αυτές θα έχουν την εξής μορφή: «Θα συνεδριάσει η Π.Γ. του ΣΥΝ για να κάνει μια πρώτη προσέγγιση του αποτελέσματος και πολύ σύντομα θα συνεδριάσει και ΚΠΕ του ΣΥΝ και βεβαίως τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και το πολιτικό όργανο της εκλογικής μας συμμαχίας/συνεργασίας» είπε ο γραμματέας του ΣΥΝ. Ως κύριο όμως καθήκον περιέγραψε «να συνεδριάσει ο αριστερός λαός, δηλαδή ο κόσμος που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και να δει πως θα προχωρήσει τις μεγάλες ευθύνες που έχουμε το επόμενο διάστημα».

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου σηματοδότησαν τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, μια καταστατική αλλαγή που έγινε προκειμένου να μπορέσει το σχήμα να διεκδικήσει το μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος. Για τις πολιτικές αλλαγές που σηματοδοτεί η επιλογή αυτή βλέπε και το σχόλιο του Mao.gr.

One thought on “ΣΥΝ: μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλη αριστερή παράταξη

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: