«Αγώνας όχι μόνο για την ΒΙΟ.ΜΕ αλλά για το μέλλον της εργατικής τάξης»

Ενημέρωση από το σωματείο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής

Συναγωνιστές, οι εργαζόμενοι του συνεργατικού εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ. θα θέλαμε να σας κάνουμε μια ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις του αγώνα μας.

Το υπουργείο κάτω από την μεγάλη κοινωνική διεθνής πίεση που ασκείτε αναγκάστηκε να κάνει πρόταση για  την νόμιμη  λειτουργία του εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ.

Αν και είναι πολύ πρώιμο ακόμη .  αλλά γίνονται διαβουλεύσεις για να υπάρξει η δυνατότητα να λειτουργήσουμε. Δεν είναι η καλύτερη λύση που υπάρχει αλλά την συζητάμε και διαπραγματευόμαστε.

Παράλληλα κάνουμε περιοδείες σε Ελλάδα και Ευρώπη  για να μπορέσουμε να στηρίξουμε το εγχείρημα μας πολιτικά και για να χτίσουμε ένα δίκτυο πωλήσεων που θα μας επιτρέψει να κρατήσουμε ζωντανό το εργοστάσιο μας .

Σε αυτά τα πλαίσια θα έχουμε επισκέψεις  στο επόμενο διάστημα από διάφορες διεθνής προσωπικότητες του συνεργατικού κινήματος και αλληλεγγύης .

Και θα επισκεφτούμε 20/4 την Κέρκυρα , 27/4 με 2/5 την Γερμανία , 9/5με 15/5 την Ιταλία , 15/5 την Τουρκία και συζητάμε και για Γαλλία στα τέλη του Μαΐου.

Οπός καταλαβαίνουμε όλοι υπάρχει αρκετή πίεση χρόνου για να προλάβουμε διάφορα, μιας και είναι γνωστό ότι γίνετε μια προσπάθεια να βγάλουμε νέα προϊόντα και είμαστε στην έρευνα για τα προϊόντα αυτά, που είναι  φυσικά καθαριστικά.

Είναι το δεύτερο βήμα που είχαμε αναφέρει πως θα περάσουμε για να μπορέσουμε να κρατηθούμε στο διάστημα της νομιμοποίησης και μέχρι να προκύψει χρηματοδότηση , αλλά και στην συνέχεια να κρατήσουμε την παραγωγή αυτή στο 15% του συνολικού όγκου.  Για την επαφή με τον κόσμο και το κίνημα . και οπός έχουμε ανακοινώσει και μπροστά στον  υφυπουργό εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε παραγωγή και πως αν μας σπρώξει μέσα στην λάσπη (παρανομία) και πέσουμε μέσα μια φορά , μετά θα τσαλαβουτάμε μέσα !!

Αυτό που  ζητάμε από το διεθνές  κίνημα αλληλεγγύης  είναι η πολιτική πίεση και την εμπορική δικτύωση ώστε να γίνει δυνατή η παρουσία μας.

Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή του αγώνα μας θα κριθεί και το μέλλον της ύπαρξης μας .

Αλλά πρέπει να πούμε πως δεν ευχόμαστε αλλά υποσχόμαστε πως θα παλέψουμε με κάθε μέσο που μας μένει για να κερδίσουμε τον αγώνα αυτόν και είμαστε αισιόδοξοι, πως όχι μόνο για την ΒΙΟ. ΜΕ. Αλλά για το μέλλoν όλης της εργατικής τάξης αξίζει ο αγώνας αυτός και θα δοθεί μέχρι τέλους .

 

Αγωνιστικά οι εργαζόμενοι του συνεργατικού εργοστασίου της  ΒΙΟ.ΜΕ.

Απάντηση