Αλέκα Παπαρήγα: «Βγάλτε κάλους και ματώστε»!

Προστακτική έγκλιση χρησιμοποιεί η Αλέκα Παπαρήγα κατά την ομιλία της στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πάτρα την Τρίτη:

“Καλούμε τους φίλους του Κόμματος και τους ψηφοφόρους που δεν αισθάνονται ευχαριστημένοι με το εκλογικό αποτέλεσμα και τους λέμε: Ο,τι παρατηρήσεις έχετε, πείτε τις μετά τη δεύτερη εκλογική μάχη. Δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τώρα μεγάλες συζητήσεις. Πάρτε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, βγάλτε κάλους στα πόδια σας, ματώστε”.

Το κόμμα της εργατικής τάξης οφείλει να ξέρει ότι οι κάλοι δεν προκαλούνται από το πολύ τρέξιμο, αλλά κυρίως από τα στενά παπούτσια ή αυτά που δεν εφαρμόζουν σωστά στο πόδι. Η ορθοστασία, η κούραση προκαλούν πρήξιμο ή φουσκάλες στα πέλματα ή κιρσούς στις γάμπες, όχι όμως κάλους. Επίσης, η σκληρή χειρωνακτική δουλειά προκαλεί ρόζους στη παλάμη, όχι κάλους στα πέλματα.

Η παρατήρησή μας αυτή δεν απορρέει από φιλολογική ξινίλα. Απλώς πιστεύουμε ότι το κόμμα της περήφανης εργατιάς πρέπει να γνωρίζει καλύτερα απ’τον καθένα τι σημαίνει ανθρώπινος μόχθος.

Για άλλους είδους κάλους, σε άλλα σημεία του ανθρώπινου σώματος, θα ήταν άκομψο να μιλήσουμε. Πάντως, η προτροπή “δουλέψτε τώρα, συζητάμε αργότερα”, θυμίζει το “σκάσε και κολύμπα”.

 

One thought on “Αλέκα Παπαρήγα: «Βγάλτε κάλους και ματώστε»!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: