153 βουλευτές έσκαψαν χθες τον λάκκο τους

153 (πολιτικές) κρεμάλες χρειάζεται να στήσουμε στην πλατεία Συντάγματος. Οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μπορεί να έσκαψαν ένα πολύ βαθύ λάκκο προορισμένο για τον ελληνικό λαό αλλά τελικά θα πέσουν οι ίδιοι μέσα.

Με 153 ναι πέρασε τελικά το νέο κοινωνικό ολοκαύτωμα σε μορφή μέτρων.  128 ήταν τα όχι, 18 δήλωσαν παρών και υπήρχε 1 απουσία.

 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος που έχει πιο πιστό του σύμμαχο τον Α. Σαμαρά με διαδικασίες fast-track διέγραψε από την ήδη μικρή ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τον Κ. Σκανδαλίδη που τελικά επέλεξε το δρόμο της αποχής από αυτόν της καταψήφισης, την παρούσα  Άντζελα Γκερέκου, Γιάννη Κουτσούκο και τον Μάρκο Μπόλαρη που δήλωσαν παρών και και τους Θεοδώρο Παραστατίδη και Μιχάλη Κασσή που ψήφισαν όχι.

 

Η ΔΗΜΑΡ επέμεινε στο «παρών» με δύο απώλειες τα «όχι» των βουλευτών τη. Οδ. Βουδούρη και Π. Μουτσινά. Στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Ψαριανός και Οικονόμου είχε ανατεθεί από το μνημονιακό στρατόπεδο ο ρόλος της εφεδρείας στην περίπτωση που κάποιοι επιπλέον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καταψήφιζαν τα μέτρα.  Οι δύο βουλευτές που με τις δηλώσεις τους έδειξαν καψούρηδες με το «ναι» εκτός κομματικής γραμμής επέλεξαν να «κρυφτούν» έξω από την αίθουσα με την ελπίδα ότι διαρροές θα τους ανάγκαζαν να δείξουν τη χρησιμότητα τους.  Αφού λοιπόν ψήφισαν όλοι οι βουλευτές, ο πρόεδρος της Βουλής ζητά να ανακοινωθούν τα ονόματα των απόντων για να ψηφίσουν εάν έχουν επιστρέψει. Πράγματι οι Ψαριανός και Οικονόμου τη δεύτερη φορά εμφανίστηκαν ως «δια μαγείας» και ψήφισαν παρών καθώς οι υπηρεσίες τους τελικά δεν χρειάστηκαν. Την επόμενη φορά Γρηγόρη.  Η ΔΗΜΑΡ ζήτησε από τους δύο βουλευτές που καταψήφισαν τα μέτρα -και τα εργασιακά- να παραδώσουν τις θέσεις τους!   Είναι γλυκιά τελικά η εξουσία.

 

Η επόμενη μέρα φέρνει συγχωνεύσεις και «εξαγορές». ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι πιο κοντά από ποτέ. Το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει ένα ρόλο συμπληρωματικό στην κυβέρνηση Σαμαρά καθώς η συμμετοχή του σε αυτή είναι το μόνο που κρατάει το κόμμα ζωντανό. Μένει να δούμε αν θα εκδηλωθούν την επόμενη βδομάδα αποσχιστικές τάσεις.

 

 

 

Απάντηση