Απάντηση Βενιζέλου προς Τσίπρα για το ευρώ


Τρομοκρατική απάντηση στη «σιγουριά» που αποπνέει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αποκλείει το ενδεχόμενο αποπομπής της χώρας από το ευρώ, έδωσε έμμεσα ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη χτεσινή ενημέρωση Τύπου. Κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη παρεξήγηση» τόνισε ότι η βεβαιότητα παραμονής στην ευρωζώνη επειδή «κοστίζει πολλά» το ενδεχόμενο αποπομπής μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ.

Σχολιάζοντας την αντίληψη «με το PSI, το χρέος, τη δημοσιονομική προσαρμογή, το νέο δάνειο, δεν πρόκειται να μας διώξουν από το ευρώ ό,τι και να γίνει, ό,τι και να κάνουμε, γιατί κοστίζει πολλά. Έχουν επενδύσει πολλά χρήματα» σημείωσε ότι δεν γίνεται αντιληπτό ότι «μπορεί να μας πουν «μείνετε στο ευρώ, καλύπτουμε εμείς από το δάνειο τις εξωτερικές υποχρεώσεις, αλλά τις εσωτερικές σας υποχρεώσεις, θα τις τακτοποιούμε μόνοι, με βάση όσα εισπράττετε από τους φόρους»». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «αυτό σημαίνει προσαρμογή όχι σε 3 χρόνια που προτείνω, αλλά σε 3 ημέρες, σε 3 εβδομάδες».

Διερωτήθηκε έπειτα: «Τότε τι περικοπές θα γίνουν στις συντάξεις, τι ποσοστό από τη σύνταξή του θα μπορεί να εισπράττει ο συνταξιούχος ή τι ποσοστό του μισθού θα μπορεί να εισπράττει ο μισθωτός του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα;».

Απάντηση