Ζουν ανάμεσά μας.

«Δεν είδα, πλήρωσα. Ψήφισα;»

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι αναμένεται σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις να προσέλθουν στις πράσινες κάλπες που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα και να δώσουν από δύο ευρώ για να ψηφίσουν. Δεν τους πάτησε το τρένο. Τα ΠΑΣΟΚια ψηφίζουν τραγουδώντας και βρίζοντας αλλά το σημαντικό είναι ότι προσέρχονται, πληρώνουν και συνδρομή.

Αυτό φυσικά σύμφωνα με τις φουσκωμένες εκτιμήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος για ακριβή έλεγχο.  Πάντως κίνηση σε ορισμένα από τα πράσινα κέντρα υπάρχει.

Το ότι πολύς κόσμος δηλώνει ότι προσέρχεται για «να ρίξει μαύρο» δεν δικαιολογεί την κίνηση.   Από σήμερα το βράδυ τα μνημονιακά ΜΜΕ προβλέπεται ότι θα ξεκινήσουν μια εκστρατεία «ανύψωσης» των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ καθώς δεν είναι προς το συμφέρον του πολιτικού συστήματος να συντριβεί εντελώς σε αυτή τη βάση ο ένας από τους κύριους πυλώνες του δικομματισμού.   Η κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων πρασινοφρουρών είναι πιο ασφαλής μονάδα μέτρησης σε κάθε περίπτωση από τις μετρήσεις των δημοσκοπήσεων. Η λέξη «ΠΑΣΟΚ» είναι σαν τον Βόλντεμορντ στον Χάρι Πότερ. Το ψηφίζεις, το στηρίζεις αλλά δεν το λες ούτε του παπά.

Ίσως ο Βενιζέλος σκέφτεται ότι είναι τόση η αγανάκτηση από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που ο πνιγμένος λαός δεν έχει άλλη επιλογή παρά να πιαστεί από τα μαλλιά του.

«Παράλογη» ήταν η ιδέα να αποφασίσει με δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός αν θέλει τη σωτηρία των ελληνικών τραπεζών και την κινεζοποίηση των μισθών. Ωστόσο είναι απολύτως λογικό σύμφωνα με την πασοκική λογική να στηθούν κάλπες σε όλη τη χώρα για να αναδειχτεί ο επόμενος μεγάλος πράσινος τιμονιέρης. Με έναν μόνο υποψήφιο.

Απάντηση