Με ποσοστά Κιμ Γιονγκ Ιλ και πολιτική Μπαγκλαντές εκλέχτηκε ο Βενιζέλος

Μπένι: «Κανέναν πρόθυμο δεν θα αφήσω απ’έξω»

Τον ρόλο του «δικτάτορα» στη νέα ομότιτλη κωμική ταινία του Σάσα Μπαρόν Κοέν πρέπει να διεκδικήσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος μετά το «σταλινικό» ποσοστό 96,78% που συγκέντρωσε,  πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ στο 25% των καταμετρημένων ψήφων (49.000 ψήφοι).   Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ δείχνουν  εντελώς φουσκωμένα και δεν πρέπει να τα παίρνει κανείς στα σοβαρά. Ας μην ξεχνάμε ότι στην πρώτη εκλογή «κατευθείαν από την κάλπη» του Γιώργου Παπανδρέου τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκαν ότι συμμετείχαν πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες για να το ανασκευάσουν αργότερα.   Πραγματικά εξοργιστικό και αηδιαστικό ήταν το πως στοιβάζονταν όλοι οι πρασινοφρουροί για να προσκυνήσουν τον νέο αρχηγό και πως στήνονται στα τέσσερα για να κερδίσουν την εύνοια της νέας ηγεσίας. Το δικό τους ρόλο στη διαστρέβλωση έδωσαν ορισμένα δημοσιογραφικά φερέφωνα του μνημονίου και  πάνω στο πάθος τους να αποδειχτούν χρήσιμοι κάποιοι χαρακτήρισαν ακόμα και «γιορτή της δημοκρατίας» την παρωδία ψηφοφορίας με έναν υποψήφιο.  Κατά τα άλλα οι έμισθοι προπαγανδιστές επιχειρηματικών συμφερόντων έχουν το θράσος να χαρακτηρίζουν λαϊκιστή όποιος ήθελε δημοψήφισμα για το μνημόνιο.

Αντιδράσεις υπήρχαν αλλά όχι σε μεγάλη κλίμακα καθώς οι περισσότεροι έδειξαν πλήρη αδιαφορία για τη διαδικασία:

Ομάδα περίπου 30 ατόμων που συγκεντρώθηκαν έξω από το Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων πέταξαν γιαούρτια, φωνάζοντας συνθήματα κατά του πλήθους που περίμενε να ψηφίσει.

Στο Λασίθι και την Ιεράπετρα, αγρότες προχώρησαν σε κατάληψη εκλογικών κέντρων για αρκετή ώρα, διαμαρτυρόμενοι για τις κυλιόμενες 48ωρες απεργίες των ναυτεργατών από τη Δευτέρα.

Στον νομό Αχαίας ένα από τα 14 εκλογικά κέντρα παρέμεινε κλειστό καθώς υπήρξαν φόβοι πρόκλησης επεισοδίων στην Κάτω Αχαγιά. Επεισόδια  σημειώθηκαν και στο Λουτράκι.

Απάντηση