Βενι-τέλος ο πράσινος ήλιος

«Το ΠΑΣΟΚ είμαι εγώ, νέο μνημονιακό» θα μπορούσε να είναι το σύνθημα μετά από τη συνέντευξη Τύπου του Βαγγέλη Βενιζέλου. Ο μοναδικός υποψήφιος της επόμενης Κυριακής για τις εσωκομματικές εκλογές αφαίρεσε συμβολικά από το φόντο κάθε αναφορά στο ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε (σήμα, τίτλος κ.λπ.) θεωρώντας προφανώς ότι κι αυτός έχει παρόμοια «εντολή» με τον Γιώργο Παπανδρέου, όταν κάποιοι πληρωμένοι «οπαδοί» φώναζαν στον τότε αρχηγό το 2004 «Γιώργο προχώρα, άλλαξέ τα όλα».

Γεγονός είναι πάντως ότι τίποτα δεν άλλαξε, καθώς το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», το πιο τετριμμένο στις μέρες και ρηχό σύνθημα των κυβερνώντων, ήταν επί της ουσίας το μόνο επιχείρημα. Χαρακτηριστικό της συνέντευξης ήταν το γεγονός ότι στο καθιερωμένο από τους επικοινωνιολόγους κομμάτι της αυτοκριτικής, το μόνο που βρήκε να πει ο «νούμερο 2» του Μνημονίου και αντιστράτηγος της διάλυσης των κοινωνικών δικαιωμάτων και του λαϊκού εισοδήματος, ήταν ότι «θα μπορούσαν να έχουν γίνει κάποια πράγματα γρηγορότερα».

Ενδιαφέρον είχε το κομμάτι της συνέντευξης που αφιέρωσε στους φόβους που υπάρχουν στο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ για επεισόδια την Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών. Ο αντιπρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι οι αγανακτισμένοι πολίτες που επιτίθενται σε πολιτικούς θα πάνε να κάψουν κάποιες από τις 1.000 κάλπες που θα στηθούν πανελλαδικά. Η αλήθεια είναι όμως ότι θα έπρεπε να φοβούνται κυρίως τα πρώην στελέχη και τα μέλη του κόμματος, που έχουν εξοργιστεί από το εσωκομματικό πραξικόπημα της μίας και μοναδικής υποψηφιότητας του …συνταγματολόγου.

Το μπουλντόγκ του Μνημονίου δεν παρέλειψε να επιτεθεί χυδαία και στην αριστερά. Αμέσως τα κοινοβουλευτικά κόμματα αντέδρασαν στις προκλητικές δηλώσεις:

ΣΥΡΙΖΑ: «Όποια συκοφαντική επίθεση και να εξαπολύσει στην Αριστερά, δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες ούτε  του ίδιου, ούτε της κυβέρνησής στην οποία συμμετέχει. Αυτοί που δεν έχουν προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι οι ίδιοι που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση».

ΚΚΕ: «Με πολύ θράσος ο Ευ. Βενιζέλος επιχειρεί να εμφανίσει το άσπρο ως μαύρο. Κατηγορεί το ΚΚΕ και την οργανωμένη λαϊκή πάλη για την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων ως ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό που θα έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στο λαό και ως υπεύθυνη τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση».

Απάντηση