Τι βαρβαρότης, τι Βαρβιτσιώτης!

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά σε 45 προσαγωγές φοιτητών προχώρησε η αστυνομία επειδή αυτοί θέλησαν να πραγματοποιήσουν ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Aκαδημίας και Εμμ. Μπενάκη

Η αφορμή είναι γνωστή: η έπαρση και η θρασύτητα με την οποία ο Μ. Βαρβιτσιώτης αντιμετώπισε την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, υποστηρίζοντας ότι οι ναυαγοί ξεχειλίζουν από ευγνωμοσύνη για τη σωτηρία τους από το Λιμενικό. Τι και αν δεν υπήρχε διερμηνέας, τι κι αν οι μετανάστες δε μιλούσαν αγγλικά και ούτε οι συνομιλητές τους φαρσί. Εδώ μίλησαν τα μάτια, η γλώσσα του σώματος…

1546008_729531823731769_472992059_nΣτη συνέχεια σύμφωνα με καταγγελίες, σκηνές απίστευτης βίας ξετυλίχτηκαν. Οι περίπου 70 φοιτητές, μέλη της φοιτητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΡΕΝ, χτυπήθηκαν άγρια, ενώ την ίδια τύχη είχε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καραγιαννίδης που συμμετείχε στη διαμαρτυρία. Ο ίδιος μαλιστα δήλωσε ότι οι αστυνομικοί αυτοί ήταν «Ράμπο με γυαλιά και χωρίς διακριτικά». Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες, στο πίσω μέρος του κράνους ενός αστυνομικού ήταν ζωγραφισμένο ένα φίδι… ίσως ένας συμβολισμός για το περίφημο αυγό του φιδιού.

Θέλουμε καλύτερης ποιότητας μετανάστες, αλλά δεν τους έχουμε. Μετά τη φοβερά υποτιμητική, για να μην πούμε ρατσιστική, δήλωση του Δένδια, έρχεται η… ποιότητα της ΕΛΑΣ που, επίσης σύμφωνα με τον Δένδια, μετατρέπεται σε FBI. Κάπως έτσι και η ΝΕΡΙΤ του Καψή μετατρέπεται σε BBC,  έτσι και το ΕΣΥ μετατρέπεται σε ΝSH (στο αγγλικό National Health System)… τρομάρα τους!

 

Ο φωτορεπόρτερ του left.gr, Άγγελος Καλοδούκας, (στον οποίο ανήκουν και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε),  στο 5.25 του ηχητικού αποσπάσματος δηλώνει Στο Κόκκινο πως χτυπήθηκε απο τις δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ μετά απο απειλές που δέχθηκε. Οι αστυνομικοί του είπαν πως «Θα σε γαμήσουμε αν τολμήσεις να σηκώσεις τη φωτογραφική μηχανή» και μετά τον χτύπησαν τρεις φορές ενώ επιχείρησαν να του σπάσουν και την κάμερα επειδή συνέχιζε να τραβάει φωτογραφίες.

 

Απάντηση