Σημαντικές αλλαγές στις ρυθμίσεις απορρήτου του facebook. Μετά το unfriend έρχεται το untag

Μετά το unfriend και το unfollow μια νέα λέξη μπαίνει στο λεξικό: το μαζικό αντι-ετικετάρισμα ή ανταγκάρισμα (untag ή untagging)! 

Σε νέες αλλαγές στις ρυθμίσεις απορρήτου προχωρεί το facebook δίνοντας μας τη δυνατότητα (ή την ψευδαίσθηση) να  -ότι- έχουμε λίγο περισσότερο έλεγχο και ότι μπορούμε να προστατεύσουμε (όσο μπορούμε) λίγο πιο αποτελεσματικά την ιδιωτικότητά μας.

Επειδή δεν είμαστε υποχρεωμένοι να μοιραστούμε κάθε προσωπική υπόθεση με όλο τον κόσμο το facebook ;ύστερα από πιέσεις μας επιτρέπει τώρα το μαζικό untag  φωτογραφιών μας.

 

Απολοποίηση ρυθμίσεων.

 Σε λίγες μέρες θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις χώρες μια νέα συντόμευση δίπλα στο όνομα σας που θα δίνει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στις λειτουργίες απορρήτου. 

 

Αν πάτε στις απλοποιημένες ρυθμίσεις απορρήτου θα προσέξτε ότι έχει προστεθεί η λειτουργία «χρονολόγιο και προσθήκη ετικετών.

Εκεί μπορείτε να αναθεωρήσετε (untag) τις δημοσιεύσεις στις οποίες σας έχουν προσθέσει σαν ετικέτα χωρίς να σας έχουν ρωτήσει οι φίλοι σας πριν αυτές δημοσιευτούν στο χρονολόγιο σας και μπορείτε να αναθεωρήσετε τις ετικέτες που προσθέτουν οι άλλοι στις δημοσιεύσεις σας στο facebook

Ακόμα μπορείτε να αλλάξετε ποιοι θα βλέπουν τις δημοσιεύσεις τρίτων προσώπων στο προφίλ σας. Ενας εύκολος τρόπος να γλυτώσετε από ενοχλητικούς spammer

 

 

Σε πρώτη ανάγνωση οι αλλαγές δείχνουν να βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση αν και πάλι ακουμπάνε μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Το facebook σέβεται την ιδιωτικότητα μας όσο αυτή δεν έρχεται σε αντίθεση με την κερδοφορία της επιχείρησης  και της ανάγκης χρήσης των στοιχείων μας από τις διαφημιστικές εταιρείες.

 

Απάντηση