Στον τζόγο καταφεύγουν οι εγκέφαλοι του υπ. Οικονομικών

 Μάθετε τι σημαίνει «κόκορα, χασάπη!»

 

Αν αγοράσετε μια τυρόπιτα μη φυλάξετε την απόδειξη στο συρτάρι. Στείλτε με SMS τον αριθμό της στο υπουργείο Οικονομικών και, αν είστε τυχεροί και κληρωθείτε, μπορεί να σας επιστραφεί το ποσό που πληρώσατε (ή και η τυρόπιτα, ποιος ξέρει…)

Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του κυριακάτικου Βήματος, όπου έδωσε συνέντευξη ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης. Οι αριθμοί των αποδείξεων θα συλλέγονται σε μια βάση δεδομένων και η κλήρωση θα γίνεται ηλεκτρονικά. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν, π.χ., αν η κλήρωση θα μεταδίδεται τηλεοπτικά και αν θα την παρουσιάζει η Ζέτα Μακρυπούλια ή η Ευγενία Μανωλίδου ή, ακόμα καλύτερα, ο Άδωνις που έχει και πείρα από τηλεπωλήσεις. (Μαζί με το επιστρεφόμενο ποσό, ο τυχερός μπορεί να λαμβάνει και μια πλήρη σειρά βιβλία του Λιακόπουλου, ώστε το γεγονός να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.)

Και καλά αν έχετε αγοράσει μια Λαμποργκίνι ή ένα Καγιέν ή τρέσα για καναπέδες σαν και αυτήν που αγόραζε η

Βίκυ Σταμάτη για το φτωχικό της στην Ηρώδου Αττικού. Η επιστροφή του ποσού θα είναι μια ανακούφιση. Αν όμως έχετε αγοράσει ένα ματσάκι μαϊντανό, θα πηγαίνετε στην Εφορία για να πάρετε πίσω το ποσό;

Πάντως, η πρακτική της κλήρωσης με βάση τις αποδείξεις έχει άτυπα υιοθετηθεί από μικρά καταστήματα, όπως βλέπουμε στη φωτογραφία που τραβήχτηκε το περασμένο φθινόπωρο έξω από ένα καφέ κοντά στην κεντρική Κρεαταγορά της Αθήνας. Εδώ κάθε Παρασκευή γίνεται κλήρωση με έπαθλο έναν κόκορα «προσφορά του απέναντι χασάπη». Γι’ αυτό και από εδώ και μπρος δεν θα λέμε «γράμματα, χασάπη», αλλά «κόκορα, χασάπη!»

klirosi11

Απάντηση