Καλύτερα «άμεσα μηνύματα» (DM) υπόσχεται το twitter, έρχεται και αυτόνομη εφαρμογή

Ένα από τα μειονεκτήματα του twitter, σε σύγκριση με άλλα κοινωνικά δίκτυα είναι σύμφωνα με τη διαδικτυακή κοινότητα η μέτρια εμπειρία χρήσης στην ανταλλαγή «άμεσων (ιδιωτικών) μηνυμάτων» (Direct Messages ή DM) μεταξύ των χρηστών.  Πέρα από την προϋπόθεση ότι για να ανταλλάξουν δύο χρήστες του μέσου ιδιωτικά μηνύματα χρειάζεται να ακολουθεί ο ένας τον άλλο (που μόλις πρόσφατα άλλαξε) παραμένει χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ο περιορισμός των 140 χαρακτήρων.  Εξαιτίας των περιορισμών και του –μη ιδανικού- περιβάλλοντος αρκετοί επιλέγουν να συνεχίσουν το τσατ στο facebook ή το skype.

To twitter επιχειρεί να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα επανασχεδιάζοντας τη λειτουργία «άμεσων μηνυμάτων» (DM) και μάλιστα σχεδιάζει και τη δημιουργία αυτόνομης εφαρμογής μηνυμάτων για τα smartphone (iOS, android και Windows Phone). Σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα ”All things Digital” οι νέες λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες στο άμεσο μέλλον.

Οι αλλαγές έρχονται σε μια περίοδο που οι εφαρμογές για ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων γνωρίζουν μεγάλη άνθηση και ανερχόμενες εταιρείες όπως του WhatsApp, Viber, Line και Kik καταφέρνουν και προσελκύουν εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες.  Η βελτίωση της υπηρεσίας DM του twitter και η αυτόνομη εφαρμογή φέρνει το δεύτερο πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σε άμεσο ανταγωνισμό με τον «αιώνιο αντίπαλο» facebook σε ένα ακόμα τομέα.

Το twitter επιχειρεί να γίνει η πύλη της παγκόσμιας συζήτησης και τα ιδιωτικά μηνύματα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα αυτής της φιλοδοξίας.

Απάντηση