Καυγάς στο twitter ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ για το παρελθόν του Δένδια

Στο διαδίκτυο μεταφέρεται η αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ή μάλλον ο δικομματικός …σκυλοκαυγάς που είναι μάχη εντυπώσεων. Με tweet του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης βάλλει κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια λέγοντας: «Όλα τα ακραία και επικίνδυνα που λέει και κάνει τελευταία ο κΔένδιας, μου θύμησαν ότι προέρχεται απο το,δεξιότερο της ΕΠΕΝ,εθνικιστικό ΕΝΕΚ».

Οργισμένη απάντηση εξέδωσε λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού στο twitter, Γιώργος Μουρούτης: «Ντροπή σας για το άθλιο ψεύδος σας περί ΕΝΕΚ επικαλούμενος μάλιστα ως πηγή σας το indymedia!Να υποθέσω ότι ταυτίζεστε κιόλας;». 

O ίδιος ο Νίκος Δένδιας ωστόσο διαψεύδει ότι είχε οποιαδήποτε οργανωτική σχέση με το ΕΝΕΚ απαντώντας και αυτός μέσω twitter πως  «Η πολιτική μου διαδρομή είναι απολύτως διάφανη. Εντάχθηκα στη ΝΔ το 1978 και ουδέποτε ανήκα σε άλλο κόμμα.»

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε δηλώσει και προηγουμένως προσβεβλημένος από τον χαρακτηρισμό προβοκάτορας και από τις φήμες «οτι δήθεν μετείχα σε κάποια οργάνωση ΕΝΕΚ. Αυτά τα λεει ο κ. Ησυχος. Μην με προσβάλλετε! Εντάχθηκα στην ΝΔ και ουδέποτε εντάχθηκα σε άλλο σχηματισμό. Με υβρίζετε, μην με συκοφαντείτε τουλάχιστον».

Ο Νίκος Δένδιας δείχνει την αμηχανία του μιλώντας για «κάποια οργάνωση ΕΝΕΚ» . Το ότι δεν ήταν οργανωμένο μέλος δεν συνεπάγεται ότι δεν είχε οποιαδήποτε πολιτική σχέση με το συγκεκριμένο χώρο πριν την ένταξη του στη Νέα Δημοκρατία.  Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι στην παρούσα φάση χρησιμοποιεί ακροδεξιά ρητορική που δεν ταιριάζουν με τον θεσμικό του ρόλο ως υπουργός Δικαιοσύνης  Απολύτως δικαιολογημένη η  αντίδραση  του Ν. Βούτσηπου αποχώρησε  από την εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη μετά το ακροδεξιό κήρυγμα Δένδια που χαιρέτισε την…στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τη νομιμότητα σαν να έχει μπερδέψει το ημερολόγιο και να βρισκόμαστε στο 1974.

Το λ υπηρό είναι όχι το αν ο Παπαδημούλοης ενδεχομένως βιάστηκε να υιοθετήσει τις φήμες περί σχέσης ΕΝΕΚ -Δένδια αλλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται διαρκώς απολογούμενος και στο κατενάτσιο απέναντι στην επιθετική επικοινωνιακή πολιτική ΝΔ-ΜΜΕ.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα

οι νέες δηλώσεις Παναγούλη τις οποίες πάλι εγκαλείται να καταδικάσει η ηγεσία της Κομμουνδούρου.

 

 

Απάντηση