Αλέκα: Καλές οι νέες τεχνολογίες…αλλά μακριά από τους χαφιέδες

Εντύπωση προκάλεσαν οι σημερινές αναφορές της Αλέκας Παπαρήγα αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα. Αντί να επικεντρωθεί στην ανάγκη να υπερψηφιστεί το κόμμα της και να απευθυνθεί στο λαό για τα δύσκολα που έρχονται χρησιμοποίησε όλο τον τηλεοπτικό της χρόνο για να καταγγείλει ψευδεπίγραφο λογαριασμό στο twitter που εμφανίζεται ως τάχα επίσημος λογαριασμός του ΚΚΕ και ο οποίος καλεί υπερ της υπερψήφισης… του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές! Το επίμαχο tweet από το λογαριασμό μαϊμού που άναψε φωτιές έγραφε «Επαναλαμβάνουμε. Σήμερα στηρίζουμε-ψηφίζουμε όλοι το κόμμα του Λαού. Τον ΣΥΡΙΖΑ»  . Σε κάθε περίπτωση καλό να καταγγέλλονται οι προβοκάτσιες ειδικά όταν αυτές ξεπερνούν το μέτρο αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση αυτό να επισκιάζει οτιδήποτε άλλο.

Το ΚΚΕ θα έπρεπε να ξέρει ακόμα ότι ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος να μπλοκαριστεί ένας ύποπτος λογαριασμός στα σόσιαλ μίντια είναι να γίνουν καταγγελίες από άλλους χρήστες. Στις περισσότερες περιπτώσεις μερικές δεκάδες «κλικ’ είναι αρκετά και δεν θα χρειαζόταν η γ.γ του ΚΚΕ να ασχολείται με αυτές τις σαχλαμάρες την ημέρα των εκλογών. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν τόσες χιλιάδες μέλη.  Αν το ΚΚΕ δεν απέτρεπε τα μέλη και τους φίλους του από το να χρησιμοποιούν τα σόσιαλ μίντια (έστω και με ψευδώνυμο) τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί.

Πριν από λίγο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι «έγινε επίσημο διάβημα, μέσω της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης twitter σχετικά με ψευδές μήνυμα που διακινείται από πλαστό λογαριασμό, φερόμενο ότι ανήκει στο πολιτικό κόμμα ΚΚΕ, σύμφωνα με το οποίο συστήνεται ψήφος σε διαφορετικό πολιτικό χώρο.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενεργείται αστυνομική ψηφιακή έρευνα για να εντοπισθεί ο κάτοχος του πλαστού λογαριασμού, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και παραβίαση των διατάξεων που αφορούν στην εκλογική νομοθεσία».

το επίμαχο tweet του ψευδεπίγραφου λογαριασμού στο twitter που καλεί σε υπερψήφιση του …ΣΥΡΙΖΑ

One thought on “Αλέκα: Καλές οι νέες τεχνολογίες…αλλά μακριά από τους χαφιέδες

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: