Πρόταση έκπληξη από το ΣΥΡΙΖΑ!

Ως γνωστόν, σε λίγη ώρα ο Αλέξης Τσίπρας παραλαμβάνει τη διερευνητική εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν έπιασε τους δύο βασικούς αντιπολιτευτικούς στόχους του,  «ούτε 51% στην κοινωνία, ούτε 151 έδρες στη Βουλή» όμως ο τρίτος, η συγκρότηση αριστερής κυβέρνησης, δεν μπορεί με βάση τα αριθμητικά δεδομένα που όρισε ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος να υλοποιηθεί.

Όπως διαβάζουμε σε πρωτοσέλιδο άρθρο σύνταξης στη σημερινή Αυγή όμως υπάρχει και τρίτο σενάριο: «Ίσως η επικρατέστερη δυνατότητα άμεσα να είναι η συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού για τη θέσπιση απλής αναλογικής. Η δημιουργία δηλαδή δημοκρατικών προϋποθέσεων ώστε να βρεθεί πολιτική λύση με τον μοναδικό τρόπο που αναγνωρίζει η δημοκρατία, την προσφυγή στο λαό«.

Δεν αποκλείεται λοιπόν σήμερα να παίξει το τελευταίο του χαρτί ο Αλέξης Τσίπρας: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Μην ξεχνάμε ότι η δήλωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν αρκούντως αόριστη στις διατυπώσεις της (γεγονός που δεν ξέφυγε ούτε από τον Φώτη Κουβέλη): «Θα επιδιώξουμε να έχουμε συνεννόηση, θα εξαντλήσουμε  κάθε δυνατότητα συνεννόησης, πρωτίστως με τις δυνάμεις της αριστεράς, ώστε να έχουμε το επόμενο διάστημα εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση«. Υπογραμμίζουμε τη λέξη πρωτίστως γιατί δημιουργεί ερωτηματικά.

 

Απάντηση