Στη Βενεζουέλα αύριο ο Τσίπρας για το «αντίο» στον Τσάβες

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αναχωρεί για την Βενεζουέλα την Πέμπτη 07/03/2013 το πρωί ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους Κώστα Ήσυχο, συντονιστή της Γραμματείας Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής και Νίκο Παππά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Προέδρου και μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα πάρει μέρος στην τελετή αποχαιρετισμού του ιστορικού ηγέτη που θα πραγματοποιηθεί στη Στρατιωτική Ακαδημία της πρωτεύουσας, μαζί με δεκάδες αρχηγούς κρατών και αντιπροσώπους κομμάτων από όλο τον κόσμο.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε για τον θάνατο του προέδρου της Βενεζουέλας: «Αποχαιρετούμε σήμερα ένα μεγάλο ηγέτη, έναν σπουδαίο επαναστάτη. Ο ηγέτης του λαού της Βενεζουέλας, των λαών της Λατινικής Αμερικής, ένας εμπνευστής των ιδεών της Δημοκρατίας και των μεγάλων επαναστατικών δημοκρατικών και προοδευτικών κατακτήσεων, έφυγε πολύ πρόωρα από κοντά μας.

Ο Ούγκο Τσάβες, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, μπόρεσε να οδηγήσει το λαό του και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής σε δρόμους δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας και κοινωνικής απελευθέρωσης. Ακολούθησε άξια το δρόμο του Σαλβαδόρ Αλλιέντε, του Τσε, του Αουγκούστο Σαντίνο, του Χούλιο Αρμπένζ, αλλά και τους ηγέτες της μεγάλης απελευθέρωσης της πατρίδας του, τον Φρανσίσκο ντε Μιράντα και τον Σιμόν Μπολίβαρ».

Απάντηση