Ο ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει: Δεν πάει για διακοπές ο Τσίπρας στη Βραζιλία

Πολλά και ειρωνικά σχόλια ακούστηκαν για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Λατινική Αμερική. 14 ημέρες περιοδεία μέσα στις γιορτές μάλιστα των Χριστουγέννων δεν είναι και λίγες για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμη κι αν ο προορισμός θεωρείται η καρδιά των πολιτικών εξελίξεων του πλανήτη σε προοδευτική κατεύθυνση.

Τα σχόλια που κυκλοφορούσαν σε δημοσιογραφικά γραφεία τόλμησε να τα καταγράψει το χτεσινό Ποντίκι με τον χαρακτηριστικό τίτλο «ο πρόεδρος λείπει ταξίδι για δουλειές», όπου σημειωνόταν ότι αμέσως μετά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα εκλέξει το στενότερο καθοδηγητικό όργανο, θα έχει έτοιμες τις βαλίτσες για να «αλλάξει ήπειρο και ημισφαίριο», όπου ως γνωστόν είναι τώρα καλοκαίρι. Οι υπόνοιες του Ποντικιού σταματούν στο κείμενο εδώ για να συνεχιστούν στις καυστικές φωτο-λεζάντες του, όπου δύο καλλίγραμμες με μπικίνι κολυμβήτριες συζητούν με φόντο μια μαγευτική παραλία: – Και τι θα κάνει ο Τσίπρας στη Βραζιλία; – Άκουσα ότι ψάχνει «μοντέλο»!

Για να σταματήσει η περί διακοπών φιλολογία, στελέχη του κόμματος σε ανεπίσημη ενημέρωση τόνιζαν ότι το ταξίδι γίνεται μετά από πρόσκληση των κυβερνώντων κομμάτων της Αργεντινής και της Βραζιλίας και ότι διοργανώνεται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και τις κατά τόπους πρεσβείες της χώρας μας. Είπαν επίσης ότι δεν πάει οικογενειακά, αλλά θα έχει μαζί του τους Γιάννη Δραγασάκη, Νίκο Χουντή, Κώστα Ήσυχο, Κώστα Αθανασίου και Ανδρέα Καρίτζη. Συναντήσεις «κορυφής» πάντως δεν προβλέπονται, παρά μόνο με τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα.

Απάντηση