Έλληνας Κλούνεϊ ο Τσίπρας, λέει η Bild

Και ο Γερμανός φοβέρα θέλει, αφού η σκανδαλοθηρική και προκλητική γερμανική φυλλάδα Bild που κάποτε έλεγε τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ «ακραίους και ημιεγκληματίες» τώρα με τίτλο της αποκαθιστά τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και με το παραπάνω αποδίδοντάς του τον διόλου ευκαταφρόνητο τίτλο του «Έλληνα Κλούνεϊ»!

Στο εμπρηστικό δημοσίευμα του Φεβρουαρίου 2012 η Bild είχε γράψει χαρακτηριστικά: ««Ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος “ΣΥΡΙΖΑ”, στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς. Κατηγορείται ότι είναι κι αυτός μέλος τους και ότι χρηματοδοτεί τις ομάδες τους. Την προηγούμενη Κυριακή, οι αναρχικοί έκαψαν περισσότερα από 40 σπίτια. Η Αθήνα τυλίχτηκε στις φλόγες». Τώρα που το …κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει, η ίδια φυλλάδα μάλλον το φτιάχνει το προφίλ, παραλληλίζοντάς τον με τον δημοφιλή στο γυναικείο φύλο αστέρα του Χόλιγουντ και υπό τον τίτλο «ζητά βοήθεια από το Βερολίνο». Το δημοσίευμα αναφέρεται  στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την ηγεσία του κόμματος Die Linke.

Η μεταστροφή του περιοδικού από το λίβελλο στην …αποθέωση ίσως οφείλεται και στο γεγονός ότι ακόμη εκκρεμεί η αγωγή που έκανε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και η νομική σύμβουλος του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Bild στις 8 Μαρτίου ζητώντας 1 εκατομμύριο ευρώ από τους Γερμανούς εκδότες. Ίσως η δικαστική διένεξη να λήγει κάπου εδώ, φιλικά…

One thought on “Έλληνας Κλούνεϊ ο Τσίπρας, λέει η Bild

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: