Τσιπριανός ο Παραβάτης – Πιστοποιητικό θρησκευτικών φρονημάτων ζητά η ΝΔ

Δεν αρκεί να καταδικάζει κανείς τη βία «απ’ όπου κι αν προέρχεται». Με το ίδιο πάθος ένα δημόσιο πρόσωπο πρέπει να καταδικάζει την αθεϊα, την ομοφυλοφιλία, τη βλασφημία, την παιδεραστία, τον αλκοολισμό, τη χρήση ουσιών. Το auto da fe του Μεσαίωνα επιστρέφει στην Ελλάδα του 2014 με τη Νέα Δημοκρατία στο ρόλο του Νέου Ιεροεξεταστή.
Πες μας, κύριε Τσίπρα, τι καπνό φουμάρεις, πες μας, σε ποιο θεό πιστεύεις. Μήπως τρώει παϊδάκια τη Μεγάλη Εβδομάδα; Μήπως ο Αλέξης είναι δωδεκαθεϊστής; Γιατί δε βάφτισε τα παιδιά του στην εκκλησία; Μήπως τα πήγε τα βρέφη και τα βούτηξε στο νερό της Στυγός όπως είχε κάνει η μάνα του Αχιλλέα;

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αφενός φανερώνει τον προεκλογικό πανικό του μνημονιακού μπλοκ και αφετέρου δείχνει την υποκρισία του δόγματος «ανήκουμε στη Δύση» ή μάλλον «ανήκουμε στην ΕΕ και το ευρώ». Οσμή τριτοκοσμικού φονταμενταλισμού αναδίδει η απαίτηση της ΝΔ για ομολογία πίστεως εκ μέρους του Τσίπρα. Μια απαίτηση που δεν προσβάλλει μόνο το συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά όλο τον πολιτικό κόσμο και την ίδια τη δημοκρατία -και περιμένει κανείς με ενδιαφέρον κάποιο σχόλιο ή απάντηση και από τα άλλα, πλην του ΣΥΡΙΖΑ κόμματα.

Με φυλακίσεις, με εξορίες, ακόμα και με την ίδια τους τη ζωή πλήρωσαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες αγωνιστές την άρνησή τους να υπογράψουν δήλωση μετανοίας και αποκήρυξης του κομμουνισμού και των παραφυάδων του. Τώρα, στα νέα πέτρινα, μνημονιακά χρόνια, το κυβερνών κόμμα φαίνεται έτοιμο να καθιερώσει το πιστοποιητικό θρησκευτικών φρονημάτων.
Εδώ κοτζάμ Οικουμενικό Πατριαρχείο τήρησε τη γραμμή «Μην το ρωτάτε το παιδί…» και επέτρεψε στον Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει τον Βαρθολομαίο για την υποψηφιότητά του στην Κομισιόν χωρίς να τεθεί θέμα θρησκευτικών πεποιθήσεων του επισκέπτη, όμως η ΝΔ είναι βασιλικότερη του βασιλέως, χριστιανικότερη της έδρας της ορθόδοξης χριστιανοσύνης.

Απάντηση