Τσίπρας: Δύο κόμματα, δύο πολιτικές


Τη διαχωριστική γραμμή του Μνημονίου υπέδειξε ως βασικό σύνορο ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα κατά την ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ τα Καλύβια. Είπε συγκεκριμένα: «Από την μια υπάρχει το κόμμα του Μνημονίου. Με αρχηγό τον Ράιχενμπαχ και υπαρχηγό τον Παπαδήμο. Και με κομματάρχες τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Και με πολιτικό πρόγραμμα αυτά που προβλέπει και όσα πρόκειται να προβλέπει στον Μέλλον το Μνημόνιο. Και με στρατηγικό στόχο τη διάσωση των δανειστών μας και των τραπεζιτών από την ολοκληρωτική χρεωκοπία στην οποία οδηγούν τη χώρα. Αυτή είναι η μία πλευρά.

Και η άλλη πλευρά είναι η εναλλακτική πολιτική. Για την οποία χρειάζεται να συγκροτηθεί ένας νέος συνασπισμός Εξουσίας. Και να διεκδικήσει, και είναι απόλυτα εφικτό πια αυτό, την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, με την δύναμη της οποίας θα απαλλάξει την χώρα από την πολιτική των Μνημονίων και τις ληστρικές και ταπεινωτικές δανειακές συμβάσεις».

Παρακάτω σημείωσε για τις πολιτικές κινήσεις ενόψει των εκλογών: «Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Και μπορεί να επιβληθεί πάνω σε κάθε είδους τακτικισμούς και πολιτικαντισμούς. Ειδικά σε εποχές σαν τη σημερινή, που τα πράγματα τρέχουν με ασύλληπτη ταχύτητα. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε, προκειμένου η Αριστερά και οι αντιμνημονιακές δυνάμεις να αντιστοιχηθούν στις απαιτήσεις των καιρών και στην μεγάλη ιστορική τους ευθύνη».

Ασφαλώς, όσο και αν η ρητορική αυτή πείθει το πολυπληθέστατο αντιμνημονιακό ακροατήριο των εργαζομένων στη χώρα μας, αφήνει ανοιχτά ερωτήματα: Το κόμμα του Πάνου Καμμένου χωρά σε αυτό το συνασπισμό εξουσίας, με μόνο διαβατήριο την αντίθεσή του στο Μνημόνιο; Το κόμμα των Κατσέλη – Καστανίδη;

Απάντηση