Τρόμος και αθλιότητα στο Τέταρτο Ράιχ

 Αυτούσια παραθέτουμε την προχθεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας για τον «βάναυσο αφανισμό» των ζώων της Αθήνας –και «των ζωών», θα προσθέταμε:

«H Eλληνική Φιλοζωική Εταιρεία κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, αναφορά με την οποία ζητά την άμεση παρέμβασή της, ώστε να σταματήσει ο βάναυσος αφανισμός των ζώων της Αθήνας από αλλοδαπούς, προς βρώσιν.

Συνάνθρωποί μας, αλλοδαποί, μη έχοντας πλέον τα προς το ζην λόγω της οικονομικής κρίσης, σκοτώνουν με οποιονδήποτε τρόπο, όσα ζώα βρουν στο διάβα τους, προκειμένου να τραφούν με αυτά, οδηγώντας τη ζωή στο έσχατο σκαλοπάτι της. Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία έλαβε σοβαρότατες καταγγελίες και υλικό που συνοδεύεται από φρικτές φωτογραφίες για το θέμα της σφαγής σκύλων, του τεμαχισμού τους και πώς οδηγούνται στην πυρά.

Μάλιστα το φαινόμενο επεκτείνεται σε όλα τα ζώα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και τα δεσποζόμενα κι οι ιδιοκτήτες τους να ζουν με τον συνεχή φόβο ότι θα καταλήξουν στον πάγκο του χασάπη. Επειδή το υλικό είναι άκρως ανατριχιαστικό και μη δημοσιεύσιμο, κρίναμε σκόπιμο να αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης η Εισαγγελία Αθηνών για περαιτέρω ενέργειες. Το ίδιο θέμα πριν λίγους μήνες η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία είχε καταγγείλει στα ΜΜΕ και το διαδίκτυο, στηριζόμενη σε τηλεφωνική καταγγελία μελών της για κρεμασμένους και γδαρμένους σκύλους την οδό Αγησιλάου προς πώληση, χωρίς άλλα αποδεικτικά στοιχεία. Τις πρόσφατες για το ίδιο θέμα καταγγελίες καθώς και το υλικό που τις συνοδεύουν, λάβαμε από την εκπρόσωπό μας στη Σουηδία, ενώ το θέμα κάνει το γύρο του κόσμου, όπου εκτός της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας έχουν ενημερωθεί και δραστηριοποιούνται για τον τερματισμό αυτού του φρικτού φαινομένου και Οργανώσεις προστασίας των ζώων διεθνούς κύρους, για δυναμική συνεργασία».

 

Να ‘τανε μόνο τα αδέσποτα, να ‘τανε μόνο τα «δεσποζόμενα». Να ‘τανε μόνο η Αθήνα… να ‘τανε μόνο οι αλλοδαποί…  Όταν η ανάγκη το επιβάλλει, όταν η πείνα σπρώχνει τους ανθρώπους στον κάδο των σκουπιδιών, ακόμα και οι ντόπιοι μπαίνουν ή θα μπουν στον πειρασμό να φάνε ό,τι ζωντανό βρεθεί στο διάβα τους.  

            Ήδη οι Γιατροί του Κόσμου ή οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν μιλήσει –παραθέτοντας στοιχεία- για ανθρωπιστική κρίση τριτοκοσμικών διαστάσεων, η οποία δεν πλήττει μόνο τους αλλοδαπούς, αλλά και τους Έλληνες κατοίκους. Η κατοχική Ελλάδα αναδύεται απειλητική, ενώ οι λέξεις «Κατοχή», «Τέταρτο Ράιχ», «γερμανοτσολιάδες» δεν είναι απλώς ρητορικά σχήματα –και ας τις χρησιμοποιούν «και» άτομα που εκπροσωπούν σκοτεινές πολιτικές δυνάμεις.

            Ρατσιστικά πογκρόμ από τη μια, πείνα και ανεργία από την άλλη, αιχμαλωσία εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών λόγω Δουβλίνου 2, μαθητές που λιποθυμούν από την ασιτία, βαριά ασθενείς δίχως φάρμακα… Οι κυβερνήσεις των μνημονίων άνοιξαν το δρόμο γι’ αυτή την αθλιότητα.

One thought on “Τρόμος και αθλιότητα στο Τέταρτο Ράιχ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: