Επίθεση «μεσολογγιτών» στα γραφεία του ΝΑΡ

Επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΡ πραγματοποίησε χθες το βράδυ Πέμπτη 25 Ιουνίου ομάδα 20 περίπου ατόμων.  Η οργάνωση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς χαρακτηρίζει την επίθεση δολοφονική επιδρομή ασφαλίτικου τύπου και αστικής βίας.  Οι δράστες επιτέθηκαν αμέσως μετά τη λήξη της  χθεσινής διαδήλωσης κατά του μνημονίου με λοστούς και κράνη, αποκρούστηκαν αλλά προκάλεσαν φθορές στην είσοδο του κτιρίου στην οδό Κλεισόβης.

Η επίθεση αποτελεί πιθανότατα αντίποινα ομάδας «χούλιγκαν» των Εξαρχείων για την απόκρουση αντίστοχης επίθεσης που επιχειρήθηκε την πρώτη μέρα του φετινού φεστιβάλ των Αναιρέσεων στη Γεωπονική την Παρασκευή 12 Ιουλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΝΑΡ:

Δολοφονική επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση επιχείρησε ομάδα 20 περίπου τραμπούκων σήμερα το βράδυ. Η επίθεση είχε όλα τα χαρακτηριστικά της απρόκλητης επιδρομής ασφαλίτικου τύπου και της αστικής βίας, ανεξάρτητα από την μάσκα που φορούν οι κομπάρσοι που την υλοποιούν. Οι τραμπούκοι, οι οποίοι επιτέθηκαν με λοστούς, αποκρούστηκαν, αλλά προκάλεσαν φθορές στην είσοδο του κτιρίου, στην οδό Κλεισόβης στην πλατεία Κάνιγγος. Ας σημειωθεί πως η επίθεση έγινε αμέσως μετά την ολοκλήρωση πορείας ενάντια στη νέα συμφωνία – μνημόνιο.

Είναι φανερό πως η σταθερή και μαχητική στάση του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στο σφαγείο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, τα παλιά και νέα μνημόνια, ενάντια στους κρατικούς μηχανισμούς και την αστική διαχείριση ενοχλεί. Όπως ενόχλησε και η μεγάλη επιτυχία του φεστιβάλ των Αναιρέσεων της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Οι επιθέσεις και οι απειλές των τραμπούκων όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αλλά αποκαλύπτουν τον αντιδραστικό ρόλο και τα σχέδια των εμπνευστών τους.

Συνδέονται και εκφράζουν την τάση σκλήρυνσης της κρατικής και αστυνομικής βίας κατά του μαχόμενου κινήματος και της ανατρεπτικής Αριστεράς, μπροστά στην όξυνση της κοινωνικής και πολιτικής αντιπαράθεσης.

Για μια ακόμα φορά οι σχεδιασμοί αυτοί θα πέσουν στο κενό και θα πάρουν απάντηση από την μαζική δράση του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα, 25 Ιουνίου 2015

Απάντηση